La recepta d’aquesta setmana és perfecte per aquests dinars/sopars d’estiu que s’apropen! Boníssim i ràpid aperitiu, que segur sorprendrà els seus invitats: llagostins amb salsa d’ametlles i cava!
Els ingredients necessaris per a 4 persones són:
- 800 g llagostins (amb els bigotis una mica tallats)
- 1,5 cullerades de farina
- 600-750 ml de cava brut nature (quasi una ampolla)
- Una mica d’aigua per si es vol rebaixar la salsa
- Oli d’oliva i sal
- 60 g d’ametlles torrades
- Unes fulles de julivert
- 4-5 grans d’all
Els passos a seguir són els següents:
1r pas. Fer la picada: Picar el julivert, els alls pelats i tallats, juntament amb les ametlles torrades, fins que quedi una pasta mitjanament uniforme.
2n pas. Posar un raig d’oli d’oliva a la cassola, quan estigui calent saltar-hi els llagostins prèviament salats. Amb un minut i mig o dos per banda n’hi haurà prou. Retirar-ho i reservar-ho.
3r pas. Afegir la picada i la farina a la paella, donar-hi unes voltes perquè es cogui una mica la farina conjuntament amb l’oli on s’ha saltat els llagostins anteriorment.
4t pas. Tornar a posar els llagostins a la cassola i cobrir-ho amb el cava. Deixar-ho coure tot fins que l’alcohol s’evapori, de manera que s’obtingui una salsa uniforme. Uns deu minuts més o menys.
5è pas. Si el trobes massa fort de cava, el pots rebaixar amb una mica d’aigua.
I això seria tot, un bon plat, diferent, ràpid i molt gustós! Perfecte pel vostre pròxim pica-pica! I recordeu, els millors llagostins els trobareu a les Peixateries del Gremi!
Comments are closed.