El pop blanc, anomenat també pop de platja, té un preu molt més econòmic que el pop roquer. Una manera fàcil de reconèixer el pop blanc és mirant la línia de ventoses de les potes. Si en té una és pop blanc, si en té dues és pop roquer. Abans de cuinar-lo, és millor congelar-lo un mínim de 48 h. Un platet boníssim i econòmic. Si el feu repetireu!
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pop blanc per persona, si són molt petits, 2
2 cebes
1 pebrot verd
2 tomàquets
3 grans d’all
1 bitxo
1 fulla de llor
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre molt
2 gots de vi blanc
500 g de cigrons cuits
250 ml de brou
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els pops: els traiem el bec i els ulls. Els girem el cap per retirar l’interior. Netegem bé les potes i el deixem escórrer.
Pelem els alls, laminem i reservem.
Tallem la ceba i el pebrot a la juliana i reservem.
Ratllem el tomàquet.
Posem oli en una cassola, l’escalfem i afegim els alls laminats. Abans que quedin rossos, hi posem la ceba i deixem que quedi transparent.
Afegim el pebrot, el coem poca estona i afegim el vas de vi blanc. Tapem i ho deixem que vagi confitant.
Incorporem el tomàquet i continuem la cocció.
Afegim els pops, un vas de vi blanc i deixem coure fins que redueixi.
Aboquem el brou, el llor i el bitxo. Salpebrem, tapem i deixem coure 45 minuts.
Quan falti poc per acabar de coure tastem, si cal, rectifiquem.
Acabem incorporant les mongetes cuites. Donem un parell de tombs i servim calent.
Recepta elaborada per @kilometre0.cat
Comments are closed.