Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
abr. 24

ROSSEJAT DE PESCADORS

  • 24 d'abril de 2025
  • gremi
  • Receptes
  • bacallà, gremi peixaters, tomàquet

El rossejat d’arròs és un plat de pescadors d’origen humil que es cuinava a bord. L’arròs ha de quedar ben sec i si queda un punt aferrat, encara millor; però compte que no es cremi.

Ingredients
▶︎ 7 grans d’all
▶︎ 1 ceba 
▶︎ 1 tomàquet petit, de sucar pa serveix
▶︎ 1 fulla de llorer
▶︎ 1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
▶︎ 1 rap, o escórpora  o serrà penegal
▶︎ 1 rata
▶︎ Cabretes
▶︎ Caps de gambes
▶︎ 400 g d’arròs
▶︎ Oli d’oliva verge extra
▶︎ Sal

Per l’allioli
▶︎ 1 o 2 grans d’all
▶︎ Oli d’oliva verge

Preparació
▶︎ Rentem el peix i el reservem.
▶︎ Piquem els alls i la ceba per separat i ho reservem.

▶︎ En una olla grossa, fem un sofregit.
▶︎ Hi posem oli, escalfem i comencem per sofregir força alls.
▶︎ Quan l’all comenci a agafar color, afegim la ceba i la deixem que vagi fent, sense pressa.
▶︎ Quan la tinguem ben cuita, hi ratllem el tomàquet al damunt, ho deixem dos minuts i hi afegim el pebre vermell. Remenem i ho deixem coure una mica més.
▶︎ Incorporem el peix sencer, la fulla de llorer, les cabretes i els caps de les gambes. Ho deixem sofregir una mica i cobrim d’aigua.
▶︎ Quan bulli, abaixem el foc i ho deixem coure mitja hora.

Preparem l’allioli negat
▶︎ En un morter piquem els grans d’all amb una mica de sal. Quan ens quedi com una pasta, afegim un raig d’oli.
Remenem sense que arribi a lligar la salsa.

▶︎ Parem el foc. Colem el suc i reservem.   
▶︎ Esmicolem el peix. Traiem les espines i el posem a la safata on el servirem.
▶︎ Posem oli a la cassola, l’escalfem i afegim l’arròs. El remenem fins que quedi lleugerament daurat.
▶︎ Afegim una mica de brou, remenem i acabem de posar-ho tot. Per cada mida d’arròs posem 3 mides de brou. 
▶︎ Quan l’arròs comença a fer bombolles, ja està pràcticament cuit. Ha de quedar sec.
▶︎ Amanim el peix amb l’allioli negat.
▶︎ Ho servim en dues parts separades. Al mateix plat posem el peix amb l’allioli en una banda i l’arròs a l’altra banda. Primer es menja el peix i després l’arròs.

#rossejat #rossejatdepescadors #receptes #receptesdepeix #sompeixaters #gremipeixaters

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Leave a reply Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat