La sardina és un peix ric en minerals, sobretot en fòsfor, seleni, iode, ferro i magnesi. Conté vitamines del grup B com la B12, la B6 i la niacina, així com grans quantitats de vitamines liposolubles E i D (que ajuden a absorbir el calci).
En aquesta ocasió prepararem una senzilla recepta de “sardines al forn”, marinades en julivert i altres ingredients que detallem a continuació.
Segueix-la pas a pas per elaborar aquest deliciós plat.
INGREDIENTS:
▶︎24 sardines
▶︎ 2 cullerades soperes de julivert
▶︎ 1 culleradeta d’orenga
▶︎ 2 culleradetes d’oli d’oliva
▶︎ 4 llimones
▶︎12 tomàquets xerry
▶︎ 1 pessic d’all en pols
▶︎ 1 pessic de sal
▶︎ 1 pessic de pebre negre
PREPARACIÓ:
- Primer, prepararem el marinat de la nostra recepta. Per fer-ho, agafem un bol i afegim el suc de 2 llimones, el julivert, l’orenga i el pebre negre. Barregem molt bé tots els ingredients.
- Afegim l’all en pols i, si ho desitgem, una mica de vi blanc. També podem incorporar all picat finament. Barregem bé tots els ingredients del nostre marinat.
- Posem les sardines a una safata de forn i afegim el marinat per sobre de forma què s’impregni de les aromes. També repartim els tomàquets xerry i les altres dues llimones tallades a rodanxes.
- Posem les sardines al forn preescalfat a 200 °C durant, 10 o 15 minuts aproximadament. Recordeu que el peix requereix poca cocció perquè quedi sucós.
- Servim les sardines al forn acompanyant-les amb arròs blanc o una amanida verda.
Comments are closed.