Avui us portem una recepta típica: la sardina en conserva! No és un plat per fer al moment… però val molt la pena! No dubtis a provar-lo!
Per a tenir menys feina pots demanar als/les peixaters/es que hi treguin les espines i les tallin filetejades. Sinó, tu mateix/a arranca el cap i les tripes.
Els ingredients necessaris són:
- Sardines fresques d’una mida mitjana (uns 5 Kg per a dos pots grans)
- 4 Kg de sal gruixuda
- Oli d’oliva verge
- Pebre negre
- Fulles de llorer
I els passos a seguir:
1r pas. Posar una base de sal gruixuda a la plata o carmanyola (un centímetre més o menys). Per a seguidament col·locar els filets de les sardines amb la pell cara amunt, una a una. Cobrir-ho amb una altra capa de sal.
2n pas. Cobrir la plata anterior amb un paper de plata o paper encerat, per a seguidament col·locar-hi quelcom que pesi i s’aixafi, durant unes 24 hores. De manera que un cop passades les 24 hores els filets quedin durs.
3r pas. Un cop durs, apartar la sal i netejar els filets per tal que quedin nets de sal.
4t pas. Col·locar les sardines anteriors netes en un pot de vidre, i omplir-lo d’oli d’oliva verge. I si és del vostre gust, s’hi pot afegir grans de pebre negre i alguna fulla de llorer.
5è pas. Tapar ben tapat el pot anterior i deixar-ho reposar en el rebost. A partir dels 15 dies ja es podran consumir. Cal tenir en compte que durant aquests 15 dies caldria donar-los la volta perquè l’oli arribi a tots els filets.
6è pas. Perquè es tanqui el recipient correctament, cal bullir al bany maria durant uns 50 minuts.
Un cop hagin passat els dies, s’hagi remogut com és degut – amb cura -, ja podreu tastar-les!
I recordeu, no us la jugueu! Les millors sardines les trobareu a les peixateries del Gremi!
Comments are closed.