Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
set. 04

Sardines en conserva

  • 4 de setembre de 2018
  • gremi
  • P, Receptes
  • conserva, receta, sardinas, sardines

Avui us portem una recepta típica: la sardina en conserva!  No és un plat per fer al moment… però val molt la pena! No dubtis a provar-lo!

Per a tenir menys feina pots demanar als/les peixaters/es que hi treguin les espines i les tallin filetejades. Sinó, tu mateix/a arranca el cap i les tripes.

 

Els ingredients necessaris són:

  • Sardines fresques d’una mida mitjana (uns 5 Kg per a dos pots grans)
  • 4 Kg de sal gruixuda
  • Oli d’oliva verge
  • Pebre negre
  • Fulles de llorer

 

I els passos a seguir:  

1r pas. Posar una base de sal gruixuda a la plata o carmanyola (un centímetre més o menys). Per a seguidament col·locar els filets de les sardines amb la pell cara amunt, una a una. Cobrir-ho amb una altra capa de sal.

2n pas.  Cobrir la plata anterior amb un paper de plata o paper encerat, per a seguidament col·locar-hi quelcom que pesi i s’aixafi, durant unes 24 hores. De manera que un cop passades les 24 hores els filets quedin durs.

3r pas. Un cop durs, apartar la sal i netejar els filets per tal que quedin nets de sal.

4t pas. Col·locar les sardines anteriors netes en un pot de vidre, i omplir-lo d’oli d’oliva verge. I si és del vostre gust, s’hi pot afegir grans de pebre negre i alguna fulla de llorer.

5è pas.  Tapar ben tapat el pot anterior i deixar-ho reposar en el rebost. A partir dels 15 dies ja es podran consumir. Cal tenir en compte que durant aquests 15 dies caldria donar-los la volta perquè l’oli arribi a tots els filets.

6è pas. Perquè es tanqui el recipient correctament, cal bullir al bany maria durant uns 50 minuts.

 

Un cop hagin passat els dies, s’hagi remogut com és degut – amb cura -, ja podreu tastar-les!

I recordeu, no us la jugueu! Les millors sardines les trobareu a les peixateries del Gremi!

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat