El seitó és un peix blau, molt ric en vitamines del grup B, que permeten l’aprofitament dels nutrients energètics, i en vitamina D, que ajuda a regular els nivells de calci a la sang i afavoreix la seva absorció. A més, és un peix amb greixos omega-3, imprescindibles per controlar el colesterol, entre altres beneficis.
Per totes aquestes raons, els seitons no poden faltar en la nostra llista de la compra.
Què necessitem per fer seitons arrebossats amb maionesa d’herbes?
Ingredients:
▶︎ 600 gr. seitons
▶︎ 2 ous
▶︎ 2 clares d’ou
▶︎ Farina per arrebossar
▶︎ Pa ratllat suficient (si fos casolà, millor)
▶︎ 1/2 got de vinagre
▶︎ Sal i pebre negre
▶︎ Oli d’oliva per fregir
▶︎ 1 got d’oli de gira-sol
▶︎ Suc de 1/2 llimona
▶︎ Un manat de julivert i de coriandre
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 1 cullerada de tàperes
Elaboració:
- Comprem els seitons oberts i nets, sense espina central. Segur que el vostre peixater de confiança us ho prepara perfectament.
- Els rentem bé sota l’aigua freda i els assequem amb un paper de cuina.
- Els tallem longitudinalment, traient 2 filets de cada seitó; després col·locar-los sobre una safata i ruixar-los amb el vinagre, la sal i el pebre.
- Els deixem durant 1 hora macerant-se.
- Preparem la maionesa: en un got posem l’ou sencer i batem afegint l’oli en forma de fil, fins a aconseguir una maionesa ben densa; afegim fulles netes de coriandre i julivert al gust, el gra d’all (sense el cor) i el suc de llimona.
- Afegim la sal i batem de nou, fins que es torni de color verd.
- Piquem unes tàperes finetes i afegim a la maionesa, barrejant amb una cullereta.
- Reservem ara en un bol petit a la nevera. Escorrem els seitons i els passem per farina. De seguida batem les clares a punt de neu amb una forquilla, i afegim el rovell; arrebossem els seitons amb les clares i finalment, amb el pa ratllat.
- Després, escalfar una paella fonda amb abundant oli i, quan comenci a fumejar, anem fregint els seitons a poc a poc, deixant-los a la paella fins que estiguin ben daurats.
- Els deixem escórrer sobre paper absorbent i servim en una safata, amb una blonda coberta amb el bol de maionesa al centre.
Comments are closed.