Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
febr. 11

Seitons arrebossats amb maionesa d’herbes

  • 11 de febrer de 2022
  • gremi
  • Receptes

El seitó és un peix blau, molt ric en vitamines del grup B, que permeten l’aprofitament dels nutrients energètics, i en vitamina D, que ajuda a regular els nivells de calci a la sang i afavoreix la seva absorció. A més, és un peix amb greixos omega-3, imprescindibles per controlar el colesterol, entre altres beneficis.

Per totes aquestes raons, els seitons no poden faltar en la nostra llista de la compra.

Què necessitem per fer seitons arrebossats amb maionesa d’herbes?

Ingredients:
▶︎ 600 gr. seitons
▶︎ 2 ous
▶︎ 2 clares d’ou
▶︎ Farina per arrebossar
▶︎ Pa ratllat suficient (si fos casolà, millor)
▶︎ 1/2 got de vinagre
▶︎ Sal i pebre negre
▶︎ Oli d’oliva per fregir
▶︎ 1 got d’oli de gira-sol
▶︎ Suc de 1/2 llimona
▶︎ Un manat de julivert i de coriandre
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ 1 cullerada de tàperes

Elaboració:

  • Comprem els seitons oberts i nets, sense espina central. Segur que el vostre peixater de confiança us ho prepara perfectament.
  • Els rentem bé sota l’aigua freda i els assequem amb un paper de cuina.
  • Els tallem longitudinalment, traient 2 filets de cada seitó; després col·locar-los sobre una safata i ruixar-los amb el vinagre, la sal i el pebre.
  • Els deixem durant 1 hora macerant-se.
  • Preparem la maionesa: en un got posem l’ou sencer i batem afegint l’oli en forma de fil, fins a aconseguir una maionesa ben densa; afegim fulles netes de coriandre i julivert al gust, el gra d’all (sense el cor) i el suc de llimona.
  • Afegim la sal i batem de nou, fins que es torni de color verd.
  • Piquem unes tàperes finetes i afegim a la maionesa, barrejant amb una cullereta.
  • Reservem ara en un bol petit a la nevera. Escorrem els seitons i els passem per farina. De seguida batem les clares a punt de neu amb una forquilla, i afegim el rovell; arrebossem els seitons amb les clares i finalment, amb el pa ratllat.
  • Després, escalfar una paella fonda amb abundant oli i, quan comenci a fumejar, anem fregint els seitons a poc a poc, deixant-los a la paella fins que estiguin ben daurats.
  • Els deixem escórrer sobre paper absorbent i servim en una safata, amb una blonda coberta amb el bol de maionesa al centre.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat