Avui us mostrem com fer una sopa de llagosta de manera senzilla. Sens dubte, un primer plat ideal pels dies que resten de festes.
Ingredients:
1 Pastanaga
1 Porro
1 Ceba
40 Grams de mantega
1 Tija d’api
50 Mil·lilitres de vi blanc
2 Escalunyes
1 Llagosta
1 Cullerada gran de salsa de tomàquet
1,3 Litres d’aigua
Nata líquida per cuinar
1 Pessic de sal i pebre
Farina
Cibulet
Preparació:
- Traiem la carn de la llagosta, només de la part de la cua, i reservem la resta del cos per al brou. Recordar separar el fetge i els ous en cas que en tingui.
- Fonem la meitat de la mantega a foc lent i afegim els trossos de la closca de la llagosta. Els fregim fins que alguns trossets daurats comencin a enganxar-se al fons de la cassola.
- Afegim la pastanaga, el porro, la ceba, l’api i l’escalunya, tot picat en trossos petits. Fregim el conjunt durant un parell de minuts per després afegir el vi i deixar que s’evapori durant 1 minut.
- Afegim l’aigua, la salsa de tomàquet i un pessic de sal. Quan bulli, reduïm la temperatura i ho deixem 30 minuts més. Passat aquest temps, colem el brou de llagosta.
- Fonem la resta de la mantega i saltem el fetge de la llagosta juntament amb els ous, en cas que n’hi hagués. Incorporem la nata i batem fins que es barregin els ingredients. Retirem del foc i reservem.
- Posem farina a un bol i hi afegim un parell de cullerades d’aigua freda. Ho batem i hi afegim una mica de brou fins a obtenir una crema liquida.
- Portem la resta de brou a ebullició i hi afegim la barreja de farina. Deixem que bulli a foc lent durant 5 minuts alhora que ho remenem. Colem la barreja d’ous, fetge i nata sobre la cassola. Reduïm el foc i incorporem la carn de la llagosta que teníem reservada. Deixem coure a foc lent fins que s’escalfi i ja podrem servir un bon plat de sopa de llagosta i decorar amb el cibulet fresc picat finament.
Comments are closed.