Les vieires són un tresor de la mar que ens obsequien amb el seu suculent sabor i textura tendra, i aquesta recepta de “Vieires amb Beurre Blanc” en destaca totes les seves virtuts. Aquestes delicades joies de l’oceà, conegudes pel seu gust únic, són les protagonistes d’aquest plat exquisit.
Les vieires no només són una font de plaer culinari, sinó que també aporten una dosi saludable de nutrients com el zinc i les proteïnes.
Ingredients:
▶︎ Per a les vieires:
▶︎ 12 vieires fresques
▶︎ 2 cullerades d’oli d’oliva
▶︎ Sal i pebre al gust
Per a la salsa Beurre Blanc:
▶︎ 1/2 tassa de mantega sense sal (1 pal de mantega), tallada en trossos petits
▶︎ 1/4 de tassa de vinagre blanc
▶︎ 1/4 de tassa de vi blanc sec
▶︎ 2 cullerades d’escalunyes o cebes petites picades
▶︎ Sal i pebre blanc al gust
Preparació:
- Comença preparant les vieires. Assegura’t que estiguin netes i lliures de qualsevol part no comestible. Esbandeix-les sota aigua freda i asseca-les amb paper de cuina.
- En una paella gran, escalfa les 2 cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà-alt. Afegeix les vieires i cuina-les durant uns 2-3 minuts per cada costat, fins que estiguin ben daurades. Quan estiguin fetes, treu-les de la paella.
- A continuació, prepara la salsa Beurre Blanc. En una cassola a foc mitjà, combina el vinagre blanc i el vi blanc sec. Afegeix les escalunyes picades i deixa reduir la mescla fins que quedin aproximadament dues cullerades de líquid concentrat.
- Redueix la temperatura a foc baix i comença a afegir els trossos petits de mantega, un trosset a la vegada, mentre remous constantment amb una cullera de fusta. Continua afegint la mantega fins que la salsa adquireixi una consistència cremosa. No deixis que la salsa bulli, ja que es pot separar.
- Quan la salsa estigui lleugerament espessa, retira-la del foc i condimenta amb sal i pebre blanc al gust. Si la salsa es torna massa densa, pots afegir-hi una mica d’aigua calenta i remenar fins a aconseguir la consistència desitjada.
- Abans de servir, disposa les vieires en els plats i cobreix-les generosament amb la salsa Beurre Blanc.
- Serveix immediatament les vieires amb la salsa Beurre Blanc calenta. Pots acompanyar-les amb arròs, verdures o pa torrat com a guarnició.
- servir, afegeix els fulls de coriandre fresc a la sopa per a un toc final fresc i aromàtic.
Comments are closed.