Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
Gremi de Peixaters de Catalunya
  • El Gremi
    • Qui som?
    • Junta Directiva
    • Som Peixaters
    • Transparència
      • Codi Ètic
  • Peixaters
    • Els Agremiats
    • Agremia’t!
  • Actualitat
  • Peix i Salut
  • Serveis
    • Assessorament Laboral
    • Assessorament Fiscal
    • Assessorament Comptable
    • Formació
    • Borsa de Treball
    • Avantatges per als Agremiats
    • Taulell d’Anuncis
  • Economia Circular
    • Economia Circular
    • Peixateries sense residus
  • Contacte
set. 20

Vieires amb Beurre Blanc

  • 20 de setembre de 2023
  • gremi
  • Receptes

Les vieires són un tresor de la mar que ens obsequien amb el seu suculent sabor i textura tendra, i aquesta recepta de “Vieires amb Beurre Blanc” en destaca totes les seves virtuts. Aquestes delicades joies de l’oceà, conegudes pel seu gust únic, són les protagonistes d’aquest plat exquisit.

Les vieires no només són una font de plaer culinari, sinó que també aporten una dosi saludable de nutrients com el zinc i les proteïnes.

Ingredients:

▶︎ Per a les vieires:

▶︎ 12 vieires fresques

▶︎ 2 cullerades d’oli d’oliva

▶︎ Sal i pebre al gust

Per a la salsa Beurre Blanc:

▶︎ 1/2 tassa de mantega sense sal (1 pal de mantega), tallada en trossos petits

▶︎ 1/4 de tassa de vinagre blanc

▶︎  1/4 de tassa de vi blanc sec

▶︎  2 cullerades d’escalunyes o cebes petites picades

▶︎ Sal i pebre blanc al gust

Preparació:

  • Comença preparant les vieires. Assegura’t que estiguin netes i lliures de qualsevol part no comestible. Esbandeix-les sota aigua freda i asseca-les amb paper de cuina.
  • En una paella gran, escalfa les 2 cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà-alt. Afegeix les vieires i cuina-les durant uns 2-3 minuts per cada costat, fins que estiguin ben daurades. Quan estiguin fetes, treu-les de la paella.
  • A continuació, prepara la salsa Beurre Blanc. En una cassola a foc mitjà, combina el vinagre blanc i el vi blanc sec. Afegeix les escalunyes picades i deixa reduir la mescla fins que quedin aproximadament dues cullerades de líquid concentrat.
  • Redueix la temperatura a foc baix i comença a afegir els trossos petits de mantega, un trosset a la vegada, mentre remous constantment amb una cullera de fusta. Continua afegint la mantega fins que la salsa adquireixi una consistència cremosa. No deixis que la salsa bulli, ja que es pot separar.
  • Quan la salsa estigui lleugerament espessa, retira-la del foc i condimenta amb sal i pebre blanc al gust. Si la salsa es torna massa densa, pots afegir-hi una mica d’aigua calenta i remenar fins a aconseguir la consistència desitjada.
  • Abans de servir, disposa les vieires en els plats i cobreix-les generosament amb la salsa Beurre Blanc.
  • Serveix immediatament les vieires amb la salsa Beurre Blanc calenta. Pots acompanyar-les amb arròs, verdures o pa torrat com a guarnició.
  • servir, afegeix els fulls de coriandre fresc a la sopa per a un toc final fresc i aromàtic.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-Mail

Comments are closed.

CATEGORIES

  • Actualitat
  • Receptes
  • Peix i Salut

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Gremi de Peixaters de Catalunya
933 236 412
Muntaner, 81 2a planta
08011 Barcelona
Email: gremi@gremipeixaters.cat

Canal de comunicacions

ENLLAÇOS D’INTERÈS

www.pimec.org
www.fedepesca.org
www.oceanshealth.udg.edu
www.mercabarna.es

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER


 

L’informem que podrà revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Copyright 2022
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Podeu obtenir més informació sobre quines Cookies estem utilitzant o desactivar-les a l'apartat configuració.
ConfiguracióAcceptar-ho tot
Manage consent

Visió general de privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D'aquestes, les cookies que es classifiquen com a necessàries s'emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com feu servir aquest lloc web. Aquestes cookies s'emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l'opció de desactivar aquestes galetes. Però desactivar algunes d'aquestes galetes pot afectar la vostra experiència de navegació.
Analítica
Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com el visitant interactua amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre el número de visitants o l'origen de la visita entre d'altres.
Necessària
Les cookies necessaries són essencials per al correcte funcionament del lloc web. Aquestes cookies garanteixen les funcionalitats bàsiques i les característiques de seguretat del lloc web, de forma anònima
GaletaDuradaDescripció
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Analítica.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsAquesta cookie guarda el consentiment o no de l'usuari per les cookies de la categoria Necessàries.
pll_language1 anyCookie del plugin de WordPress Polylang. Guarda el codi de l’idioma de la última pàgina visitada.
viewed_cookie_policy11 monthsAquesta cookie s'utilitza per guardar la informació sobre el consentiment o no de l'usuari per a fer ús de les cookies. No guarda cap tipus d'informació personal.
DESA I ACCEPTA
Necessites que t'ajudem?
WhatsApp
Com et podem ajudar?
 
Obrir xat