Riques en proteïnes, ferro, iode i vitamina B12, les navalles són lleugeres, plenes de sabor i ideals per cuidar-te. A la recepta d’avui, t’ensenyem com preparar-les al forn amb una picada clàssica d’all i julivert.
✨ Ideals com a aperitiu, entrant o per acompanyar un bon peix a la planxa.
▶︎ Recepta de Kilometre0
INGREDIENTS
▶︎ Unes 20-22 navalles
▶︎ Oli d’oliva verge
▶︎ Sal
Per fer la salsa
▶︎ 1 gra d’all
▶︎ Julivert
▶︎ Sal
▶︎ Oli
PREPARACIÓ I COCCIÓ
▶︎ Abans de cuinar les navalles, les cobrim totalment amb aigua mineral i un bon grapat de sal. Si és aigua de mar, molt millor. És important que les deixem dretes per tal que deixin anar la sorra que puguin tenir. Les guardem a la nevera.
▶︎ Al cap de dues hores, traiem les navalles de la nevera i els hi donem la volta: la part que estava a dalt, la posem a sota. Si hi ha sorra, canviem l’aigua.
▶︎ Quan les vulguem fer, les traiem de la nevera, les esbandim, les escorrem i ja les podem cuinar.
▶︎ Escalfem el forn a 190 ºC. Posem les navalles en una plata de forn, amanim amb un polsim de sal i un fil d’oli.
▶︎ Les entrem al forn fins que estiguin ben obertes; uns 4 o 5 minuts. Si les deixem massa temps, queden seques i no són gens bones.
▶︎ En un morter fem una picada amb all, julivert i un polsim de sal.
▶︎ Quan ho tinguem ben picat, hi afegim un bon raig d’oli i remenem.
▶︎ Servim les navalles amanides amb aquesta salsa. Servim en un bol a part la resta de la salsa.
#navalles #cuinademar #aperitiusaludable #peixfresc #productedelmar #cuinamediterrània #receptesfàcils #gremipeixaters #sompeixaters #maralplat #menjardecullera #productedeproximitat #peixdequalitat #cuinacatalana #senzillaisaborosa