L'escrita, també anomenada rajada, bastina, o Clavellada, conté molt poc greix, menys d’un gram per cada 100 grams de peix. El seu contingut proteic és moderat, si bé les seves proteïnes són d’alt valor biològic perquè contenen tots els aminoàcids essencials. A la peixateria ja la trobem neta i a punt... seguir llegint →
nov.
16
nov.
16
El pop blanc, anomenat també pop de platja, té un preu molt més econòmic que el pop roquer. Una manera fàcil de reconèixer el pop blanc és mirant la línia de ventoses de les potes. Si en té una és pop blanc, si en té dues és pop roquer. Abans... seguir llegint →
nov.
16
Els escamarlans han de ser ben frescos. Per fer aquesta recepta, hem utilitzat escamarlans de Blanes de mida mitjana. Els de mida petita o de morralla, són millors per saltar-los a la paella. Si fem servir escamarlans de mida grossa, hem d'augmentar una mica el temps de forn. Els poden... seguir llegint →
nov.
16
Els escabetxos són fàcils de fer i es guarden dies a la nevera. Feu-ne quantitat i tindreu un bon recurs. Deixeu-lo reposar 24 hores abans de consumir-lo; millora molt. Recordeu: per una òptima conservació, l'escabetx ha de cobrir les sardines. Boníssim, per sucar-hi pa! INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES... seguir llegint →
nov.
16
Aquest és un plat que si el deixem més temps tapat ens quedarà massa cuit. També el podem servir fred acompanyat d'amanida. Un plat de peix, suau, gustós i sense espines. Feu-lo, us agradarà. INGREDIENTS PER A 6 PERSONES 600 g de peix espasa Julivert Menta fresca 1 llimona 100... seguir llegint →
nov.
16
Un ranxo mariner senzill i econòmic de la cuina tradicional catalana. La part del congre que s'aprofita per cuinar és la part central. La part inferior té molta espina i la reservem per fer brou. Si ens queda brou, el podem congelar i fer-lo servir per a arrossos, fideus i... seguir llegint →
nov.
16
Plat gustós i tradicional amb nom propi i que també forma part de la cuina d'aprofitament. Podem demanar que netegin els calamars a la peixateria. Es un plat que es pot cuinar amb antelació. En aquest cas, courem les gambes el dia que ho mengem, d'altra manera queden toves. No... seguir llegint →
nov.
16
Una recepta basca, senzilla i bona. Si la feu us transportarà directament a Euskadi. INGREDIENTS Cap roig Calet, besuc de la piga 2 cebes vermelles 2 cebes tendres 2 cullerades de pebre vermell dolç 1 vas de xacolí o de vi blanc Oli d'oliva verge extra Sal Aigua mineral PREPARACIÓ I... seguir llegint →
nov.
16
Un clàssic de la cuina catalana. Servit amb una bona amanida, no li cal res més. Us recomanem cuinar aquest plat amb sèpia de la nostra costa i pèsols de proximitat. Si hi poseu pèsols congelats, afegiu-los directament sense descongelar. INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 1 sèpia fresca d'1 kg... seguir llegint →
nov.
12
El corball és un peix molt nutritiu que aporta molts beneficis per a la nostra salut i és molt versàtil. Destaca pel seu contingut en àcids omega-3, fonamental per modular els processos inflamatoris, de creixement cel·lular i de resposta immune. INGREDIENTS ▶︎ 4 talls de corball ▶︎ Porro ▶︎ 1... seguir llegint →
nov.
12
Aquesta recepta té les arrels marineres de Tossa de Mar. És un plat que es feia a bord de les barques d’arrossegament quan els pescadors havien de passar moltes hores al mar. És un recepta de cuina tradicional, marinera, boníssima i molt fàcil de fer. INGREDIENTS ▶︎ 800 g de... seguir llegint →
oct.
29
Plat molt fàcil d'elaborar i molt vistós. Fet amb ingredients que sempre tenim a casa. Des d'un punt de vista nutricional, el bonítol destaca per ser un aliment especialment ric en greixos saludables. També aporta grans quantitats de vitamines del grup B i vitamines A i D. INGREDIENTS PER A... seguir llegint →
oct.
29
Recepta tradicional basca que hem incorporat al nostre receptari tradicional. Els calamars destaquen pel seu alt contingut en vitamines A, B3, B12 i minerals com el calci, el iode, el potassi, el magnesi o el zinc. Aquesta recepta cal fer-la amb calamars de mida mitjana. INGREDIENTS PER A 4 PERSONES... seguir llegint →
oct.
08
Plat tradicional de la cuina dels pescadors, econòmic i molt bo. Recepta que també queda exquisida amb l'aranya de cap negre. INGREDIENTS PER A 4 PERSONES ▶︎ 1,600 kg de lluerna i aranya ▶︎ 1 kg de patates ▶︎ 1 porro ▶︎ ½ pebrot verd ▶︎ ½ pebrot vermell ▶︎... seguir llegint →
oct.
08
Recepta molt saborosa, que també es pot fer amb llobregant o llamàntol, ideal per dinars familiars. INGREDIENTS PER A 6 PERSONES ▶︎ 1 llagosta ▶︎ 1 sèpia de 400 g aprox. ▶︎ 600 g d'arròs de Pals ▶︎ Oli d'oliva verge ▶︎ Sal ▶︎ 1 nyora ▶︎ Passatge (sofregit de... seguir llegint →
oct.
01
Recepta molt vistosa i original. Els rosons són uns peixos molt preuats que es pesquen sobretot a les aigües càlides i temperades del Mediterrani i de l'Atlàntic. Generalment, es pesca de manera artesanal. Ingredients ▶︎ Rosons ▶︎ Pebrot escalivat ▶︎ 1 ceba ▶︎ 1 tomata ▶︎ Pebre vermell dolç ▶︎... seguir llegint →
oct.
01
El bacallà a la llauna és una recepta de la tradició gastronòmica catalana. S'anomena a la llauna perquè es fa damunt d'una safata de forn. En aquest cas, el bacallà està acompanyat de cigrons, però també es pot fer amb mongetes. El bacallà és un peix mot recomanat per seguir... seguir llegint →
set.
18
Les croquetes les podem fer amb qualsevol mena de peix. En aquest cas, són de déntol, un peix mediterrani molt valorat i ric en proteïnes d'alta qualitat i baix en greixos, que el converteixen en una opció molt saludable. Ingredients ▶︎ 500 g de déntol ▶︎ 1 pastanaga ▶︎ 1... seguir llegint →
set.
18
Els calamarsos amb ceba es poden cuinar de maneres molt diferents. Aquesta és una recepta molt senzilla, però la podem adaptar afegint pèsols, carxofes o patates. Els calamarsos destaquen pel seu alt contingut en vitamines A, B3, B12 i mineral com el calci, el iode, el potassi i el magnesi.... seguir llegint →
set.
12
Amanida molt fàcil de fer que combina a la perfecció el sabor del mar i de la terra. És un plat molt vistós i està riquíssim! Ingredients ▶︎ 1 tomata gran ▶︎ 1 bola de burrata ▶︎ Musclos en escabetx, fets a casa (recepta al web del Gremi: https://gremipeixaters.cat/musclos-en-escabetx/) ▶︎... seguir llegint →
set.
05
Plat molt popular que es pot fer amb qualsevol mena de peix. Ideal per sorprendre els teus convidats. En aquest cas, l'hem fet amb lluç, un peix blanc amb molt poc greix i un alt contingut de proteïnes d'alt valor biològic. INGREDIENTS ▶︎ 800 g de lluç tallat a supremes... seguir llegint →
jul.
30
Uns bunyols de bacallà amb ingredients de qualitat, super sans i molt fàcils de fer, que desapareixeran al moment de servir-los a taula! Podem tenir la barreja preparada al frigorífic o fer-la al moment de fregir-los. Estan molt saborosos! INGREDIENTS PER A 4 PERSONES ▶︎ 400 g bacallà remullat ▶︎... seguir llegint →
jul.
30
Per fer aquesta recepta, és recomanable curar el salmó i congelar-lo un mínim de 48 hores. Aquest salmó curat pot ser la base de diferentes receptes i podem preparar canapés amb ou i ceba, amb tàperes, mantega… les possibilitats són infinites! INGREDIENTS: ▶︎ 1 kg de llom de salmó ▶︎... seguir llegint →
jul.
30
Aquest plat s’ha de cuinar i menjar al moment perquè fred perd molt del seu encant. És una recepta molt fàcil de fer i ràpida, això sí, si estem ben organitzats. Ingredients per a 4 persones: ▶︎ 4 lloms de rap de 200 g cadascun ▶︎ 2 talls fins de... seguir llegint →
jul.
30
Recepta de luxe per triomfar i sorprendre els teus convidats. És un plat molt còmode perquè es pot preparar amb antelació, ideal per menjar-t’ho després de venir de la platja. El llobregant és un marisc econòmic que podem trobar tot l’any. Ingredients: ▶︎ Un llobregant o mig per persona. ▶︎... seguir llegint →
jul.
30
Aquesta recepta és molt fàcil de fer i està deliciosa! Les navalles, si són fresques, es conserven vives uns tres dies a la nevera. Si les tenim amb aigua de mar, molt millor. Però també les podem posar amb aigua i sal. Ingredients: ▶︎ Navalles ▶︎ Oli d'oliva verge ▶︎... seguir llegint →
jul.
24
La llampuga, un deliciós peix blau amb carn tendra i gust intens, es converteix en la protagonista d'aquest plat que captura l'essència del Mediterrani. Acompanyada de pebrots, aquesta combinació de peix i vegetals ofereix una explosió de sabors frescos i vibrants. A més de la seva exquisidesa, la llampuga és... seguir llegint →
jul.
09
La canana és similar al calamar. Té un gust més potent i una carn més forta. També és més econòmica. Hi ha diferents varietats que, ben cuinades, donen molt bons resultats. Ingredients: ▶︎ Canana ▶︎ Oli d'oliva ▶︎ Sal ▶︎ Farina Preparació i cocció: Netegem la canana i la tallem... seguir llegint →
jul.
09
Sabíeu que el calamar és un aliment amb poquíssim greix i calories? Té un alt contingut en proteïnes de bona qualitat, que permeten el creixement i manteniment de les estructures del nostre cos. Destaca pel seu contingut en vitamines A, B3, B12 i minerals com el calci i iode, potassi, el... seguir llegint →
jul.
03
El congre és un peix blanc amb baix contingut en greixos, ric en proteïnes d'alta qualitat, vitamines A, B12 i D, així com en minerals com el fòsfor i el seleni. Aquest plat contribueix a mantenir una dieta equilibrada i saludable, ajudant a enfortir el sistema immunitari, a millorar la... seguir llegint →
juny
26
Recepta molt fresca per aquest estiu i ideal per grans ocasions. Sens dubte un gran entrant, un plat molt fàcil de preparar i molt saborós que agradarà a tothom. Ingredients (8 persones): ▶︎ 1,5 kg d'escamarlans ▶︎ 2 alvocats ▶︎ Sal ▶︎ Pebre blanc ▶︎ Tabasco verd ▶︎ Oli d'oliva... seguir llegint →
juny
20
Plat molt suau i mediterrani ideal pels mesos de calor. L'orada és un peix ric en proteïnes d'alta qualitat, àcids grassos omega-3 i vitamines B, que beneficien la salut cardiovascular i el sistema nerviós. Aquesta recepta a més de ser refrescant i deliciosa, també aporta nutrients essencials per al benestar... seguir llegint →
juny
13
Aquest pastís fred és molt fàcil de fer. Només té un secret: la qualitat dels productes que fem servir. Consulta amb el teu peixater quines són les gambes fresques idònies per aquest pastís de gambes. Ingredients per a 6 persones: ▶︎ 1/2 kg de gamba de morralla fresca ▶︎ 1/4... seguir llegint →
juny
06
Els musclos en escabetx, una vegada fets, es poden consumir des que estan freds, però millor si han passat unes quantes hores a la nevera. Abans de menjar-los és millor treure'ls de la nevera i servir a temperatura ambient. Ingredients: ▶︎ 1,5 kg de musclos ▶︎ 100 ml oli d'oliva... seguir llegint →
maig
29
Aquesta recepta de cargols amb cabra de mar us sorprendrà. La barreja d'aquests dos ingredients principals cuinats amb cura, dona lloc a un plat realment exquisit. Ingredients i primera cocció dels cargols ▶︎ 4 kg de cargols ▶︎ 2 l d'oli d'oliva ▶︎ 6 cebes ▶︎ 1 kg de tomàquets ▶︎... seguir llegint →
maig
23
Recepta molt fàcil de fer i que combina un gran nombre de nutrients. A aquest plat es barreja amb elegància el peix blau amb les verdures i les patates. Ingredients: ▶︎ 400 g de tonyina ▶︎ 2 patates ▶︎ 200 g de banyons (mongetes verdes) ▶︎ Sal ▶︎ Oli d'oliva... seguir llegint →
maig
15
Aquesta recepta aposta per una altra manera de cuinar les gambes, descobrint-nos un plat exquisit i sorprenent. Dona una altra dimensió a les patates que es combinen amb un marisc extraordinari. Ingredients per a 6 persones: ▶︎ 30 gambes (segons la mida) ▶︎ 1,5 kg de patates ▶︎ 1 cabeça... seguir llegint →
maig
08
Recepta molt fàcil de fer i boníssima! L'únic que hem de vigilar és el temps de cocció per evitar que el bonítol no quedi sec. El bonítol és un peix blau que destaca per ser especialment ric en greixos saludables (especialment omega-3), i que també aporta grans quantitats de vitamines... seguir llegint →
maig
02
Recepta molt senzilla de fer i molt vistosa que agradarà tant a grans com a petits. La sardina és un peix blau amb molts nutrients i una gran font d'àcids OMEGA-3. Ingredients per a 4 persones: ▶︎ ½ kg de sardines ▶︎ Farina de blat ▶︎ 1 ou ▶︎ 2... seguir llegint →
abr.
23
Aquest plat, més enllà del seu deliciós gust, ofereix una dosi generosa de nutrients essencials. El bacallà és una excel·lent font de proteïnes magres, perfecta per a la construcció i reparació de teixits musculars. A més, és ric en àcids grassos omega-3, que promouen la salut cardiovascular i cerebral. Ingredients... seguir llegint →
abr.
17
Aquesta recepta és un festival de sabors que aporta increïbles beneficis per a la nostra salut. Les gambes són una increïble font de proteïnes i d'àcids omega-3 molt beneficiosos per la salut cardiovascular i el funcionament del cervell. Ingredients: ▶︎ Carxofes molt tendres ▶︎ Oli d'oliva verge extra ▶︎ Sal... seguir llegint →
abr.
11
Les vieires, riques en proteïnes magres i minerals com el calci i el fòsfor, es complementen perfectament amb el cremós de patata, que aporta carbohidrats sans i fibra. A més, la galeta de parmesà afegirà un toc cruixent Ingredients per a 4 persones: ▶︎ Vieires ▶︎ Sal ▶︎ Oli d'oliva... seguir llegint →
abr.
03
Aquesta recepta és una combinació perfecta de mar i terra, on la delicadesa del peix es combina amb la riquesa del formatge de cabra, la frescor del tomàquet i l'aroma de les herbes mediterrànies. El verat és una excel·lent font de proteïnes magres, a més de ser ric en àcids... seguir llegint →
març
26
Us presentem una exquisida creació que combina la frescor del peix amb la intensitat de les espècies. El bacallà és preparat amb cura i presentat amb elegància en aquesta recepta que satisfarà fins als paladars més exigents. Ingredients per a 4 persones: ▶︎ 4 talls de bacallà dessalat de 150... seguir llegint →
març
11
El lluç, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, es converteix en la peça central d'aquest suquet que es completa amb la delicadesa de les cloïsses. Una simfonia de gustos i textures que et traslladarà directament a les costes mediterrànies. Ingredients: ▶︎ 4 talls de lluç de 200 g... seguir llegint →
març
11
Aquest exquisit plat fusiona la delicadesa del rap amb el sabor intens i aromàtic dels rossinyols, oferint una experiència gastronòmica única. El rap, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, aporta beneficis per a la salut cardiovascular. Els rossinyols, per la seva banda, afegeixen un toc terròs i són una... seguir llegint →
març
07
Aquest plat captivador uneix la frescor intensa de les sardines amb els matisos elegants del vi blanc, oferint una fusió perfecta. Les sardines, carregades d'àcids grassos omega-3 necessaris per a la salut del cor, proteïnes magres i vitamines com la B12, es converteixen en la parella perfecta per a la... seguir llegint →
febr.
20
Desperta els teus sentits amb la recepta de Sèpia amb Faves i Pèsols, un plat que destaca per la seva tradició mediterrània, que fusiona la textura tendra de la sípia amb la dolçor fresca de les faves i els pèsols. Descobreix la versatilitat de la sèpia, rica en minerals com... seguir llegint →
febr.
20
Aquesta recepta, sens dubte, agradarà a grans i petits. El seu acabat cruixent li dona un toc sorprenent. Ingredients: ▶︎ 12 rosons grans frescos ▶︎ Pa ▶︎ 1 tomàquet de pera ▶︎ 2 tomàquets de sucar pa ▶︎ Oli d'oliva verge extra ▶︎ Sal Preparació i cocció: Netegem el peix... seguir llegint →
febr.
14
Gaudeix dels sabors mediterranis amb aquesta deliciosa recepta de rap a l'all cremat! Els aromes intensos de l'all donen vida a aquest plat on es ressalta el sabor del rap. Una proposta gastronòmica que captivarà els teus sentits. Ingredients per a 4-5 persones: ▶︎ 1,2 kg de rap tallat a... seguir llegint →
febr.
08
Acompanyat d'una harmoniosa combinació de menta fresca, julivert i el toc cítric de la llimona, aquest plat et seduirà amb la seva frescor inigualable. Més enllà del seu sabor excepcional, el peix espasa és una font de nutrients essencials, oferint proteïnes magres, àcids grassos omega-3 que promouen la salut cardíaca,... seguir llegint →
gen.
30
Plat tradicional de la cuina de pescadors, econòmic i molt bo. La lluerna és un peix de roca que es troba a la mar Mediterrània, que també es coneix com a biret, garneu o juliola. La seva carn és blanca, ferma i semigrassa amb un gran sabor. També és ideal per arrossos,... seguir llegint →
gen.
11
La melva aporta grans beneficis nutricionals gràcies a la seva riquesa en proteïnes magres, àcids grassos omega-3 per a la salut cardiovascular, i vitamines B essencials com la B12. Gaudiu d'aquesta experiència gastronòmica que equilibra amb molt gust el sabor del peix amb els cítrics. Ingredients per a 4 persones:... seguir llegint →
gen.
11
El pop es distingeix pel seu alt nivell de zinc, mineral que ajuda al manteniment del sistema immunitari i afavoreix la cicatrització de les ferides. A més, és un aliment ideal per mantenir una dieta sana i equilibrada, ja que és un aliment baix en greixos, però amb un alt... seguir llegint →
gen.
10
Us animem a fer aquesta deliciosa recepta de lluç. Més enllà del seu sabor excepcional, el lluç aporta una generosa dosi de proteïnes saludables, àcids grassos omega-3 per al cor, i vitamines essencials com la B6 i la B12. Amb minerals com el fòsfor, ofereix una proposta nutritiva que compleix... seguir llegint →
gen.
03
La protagonista d'aquest plat és l'escórpora, un peix ric en nutrients i sabor intens, que acompanyem amb una maionesa irresistible d'alls escalivats i safrà. A més de ser un banquet per al paladar, l'escórpora és una font excel·lent de proteïnes magres, àcids grassos omega-3 beneficiosos per a la salut cardiovascular,... seguir llegint →
des.
13
La càntera és un peix especialment bonic que pot arribar a mesurar de 20 a 50 cm. Pertany a la mateixa família dels peixos tipus orada, sarg, déntol, pagell..., els coneguts com a "peixos d'escata". Es pot cuinar de diverses formes. Avui compartirem una ben senzilla però molt saborosa, el... seguir llegint →
des.
13
El besuc és un peix molt ben considerat arreu del món perquè és molt gustós i ofereix una gran possibilitat d'opcions per cuinar-lo. En aquest cas farem un besuc a la sal especialment gustós. Ingredients per a dues persones: ▶︎ 1 besuc de 800 g o dos més petits ▶︎... seguir llegint →
des.
13
Els calamars aporten poc greix a l'organisme i, en canvi, moltes proteïnes magres, essencials per al creixement i la reparació dels teixits del cos. En aquesta ocasió, compartim amb vosaltres una recepta ideal, molt saborosa i tradicional, per aquests dies de festes. Ingredients per a 6 persones: ▶︎ 6 calamars... seguir llegint →
des.
04
Aquesta recepta de bacallà no només sedueix pel seu sabor exquisit, sinó també per ser una opció molt nutritiva. El bacallà, ric en proteïnes magres i àcids grassos omega-3, afavoreix la salut cardiovascular. A més, la salsa de tomàquet aporta vitamines, i el toc de mussolina d'alls, a més de... seguir llegint →
nov.
28
Aquesta recepta de sabor intens uneix la frescor d'un peix com la melva amb la intensitat de l'escabetx. La barreja de tots els ingredients donen lloc a un plat on es combinen a la perfecció textures i aromes. Ingredients: ▶︎ 900 g de melva neta i filetejada ▶︎ 500 ml... seguir llegint →
nov.
23
Comencem una sèrie de receptes elaborades per la Júlia i la Montse, dues amigues des de la infantesa que han creat un bloc on mostren les receptes de les seves mares, àvies i del seu entorn en general. El seu objectiu és compartir aquest llegat amb tots nosaltres, i mantenir-ho... seguir llegint →
nov.
14
El congre és un peix deliciós i saludable que fomenta el benestar general i la vitalitat. Destaca perquè conté una elevada quantitat de proteïnes de qualitat, àcids grassos omega-3 beneficioses per al cor i la salut cerebral. Aquesta recepta de congre que compartim avui és ideal per gaudir-la els dies... seguir llegint →
nov.
10
Aquests canelons són una deliciosa opció pels amants del peix i una excel·lent manera d’introduir-lo en el menú familiar. Segur que agraden a tots, i els nens se’ls mengen encantats. Ingredients: ▶︎ 12 plaques de canelons (aproximadament) ▶︎ 250 grams de salmó fresc, desfet (però pots fer servir qualsevol classe... seguir llegint →
nov.
01
Les gambes complementen a la perfecció la pasta al dente, convertint-se en una creació culinària irresistible. A més a més del seu gust excepcional, aquest plat té grans beneficis nutricionals, ja que és ric en proteïnes magres, àcids grassos omega-3 saludables per al cor, i minerals com el calci i... seguir llegint →
oct.
26
Aquest plat té un marcat sabor mediterrani i, sens dubte, és un dels més apreciats pels amants de l'arròs. La base del plat és el calamar que li dona un sabor característic a la recepta, a més d'aportar-nos una gran dosi de minerals i nutrients. Ingredients: ▶︎ 2 calamars mitjans... seguir llegint →
oct.
17
Recepta que combina un ingredient calent amb una salsa freda. El resultat és espectacular i es fa en 5 minuts. Ràpid, bo i nutritiu... es pot demanar més? El salmó és un peix blau que ens aporta una gran quantitat d'omega 3, entre altres nutrients. Per això, és indispensable que... seguir llegint →
oct.
06
El llobarro és un peix molt ric en proteïnes i greixos saludables, especialment en greixos omega-3, que són essencials pel bon funcionament del nostre organisme. A més, es molt bona fona font de calci, vitamina D i altres nutrients essencials. Avui compartim aquesta recepta de llobarro que segur fa les delícies de... seguir llegint →
oct.
04
Sens dubte aquests pebrots farcits són una manera molt original d'incorporar regularment el peix i el marisc en el menú setmanal. A més, es tracta d'una recepta molt equilibrada on podem combinar a la perfecció una gran quantitat de nutrients. Ingredients: Per als pebrots farcits: ▶︎ 4 pebrots grossos (verds,... seguir llegint →
set.
27
Els musclos són una excel·lent font de nutrients i ofereixen diversos beneficis per a la salut. Són rics en proteïnes d'alta qualitat, omega-3, àcids grassos, vitamines (com la B12 i la B2), minerals (com el ferro i el zinc), i antioxidants (com la vitamina C i el seleni). Aquesta combinació... seguir llegint →
set.
20
Les vieires són un tresor de la mar que ens obsequien amb el seu suculent sabor i textura tendra, i aquesta recepta de "Vieires amb Beurre Blanc" en destaca totes les seves virtuts. Aquestes delicades joies de l'oceà, conegudes pel seu gust únic, són les protagonistes d'aquest plat exquisit. Les vieires no... seguir llegint →
set.
15
Aquesta sopa és deliciosa i plena de sabors asiàtics. Pots personalitzar-la afegint més o menys pasta de curri, segons la teva preferència de picant, i ajustant els altres ingredients segons el teu gust. Ingredients: ▶︎ 300 grams de gambes pelades ▶︎ 1 llauna de llet de coco (400 ml) ▶︎... seguir llegint →
set.
07
Us presentem un exquisit aperitiu per degustar amb la família i amics, un tàrtar elaborat a base de salmó fumat, ceba tendra, cogombre i alvocat. La seva textura i frescor converteixen aquest plat en un entrant lleuger i suau. A més, és molt fàcil i ràpid de preparar. Estarà a... seguir llegint →
ag.
01
Les amanides a Tailàndia són força diferents de les d'altres països, no porten ni oli, ni enciam… Es tracta d’utilitzar, en realitat, una important quantitat de peix o marisc amb uns quants vegetals. A més, van assaonades amb una salsa de sabors dolços, salats, àcids i picants que es poden... seguir llegint →
ag.
01
El salpicó de marisc és una recepta senzilla i fresqueta, ideal com a entrant o com a tapa. El salpicó és com una amanida però amb trossos de marisc i verdures trossejades. Es pot fer molt variada, ja que admet molts ingredients, així que pots afegir els teus mariscs preferits... seguir llegint →
ag.
01
El rap és un peix blanc baix en greixos i, per tant, amb un valor calòric molt reduït. Per contra, la seva aportació proteica és significativa i resulta una bona font de vitamines del grup B, concretament B12 i B3, i de minerals com el seleni i el fòsfor i,... seguir llegint →
jul.
24
El salmó és un dels peixos més recomanats per la seva gran versatilitat i beneficis per a la salut. És font de proteïnes d'alt valor biològic. Per cada 100 grams de carn de salmó, 18 a 20 són proteïnes i 11 són de greixos, inclòs l'omega-3, que contribueix a reduir... seguir llegint →
jul.
24
El peix carboner és un peix semblant al bacallà molt versàtil i amb poques calories. És un peix blanc d’alt valor biològic i aporta vitamina B12, que enforteix el sistema nerviós i ajuda a prevenir l'anèmia; i la vitamina D, imprescindible per a la salut òssia, ja que permet que... seguir llegint →
jul.
21
Si busques donar-li un toc diferent al teu arròs, t'oferim aquesta recepta d'origen peruà amb escamarlans, que t'ajudarà a sortir de la rutina gastronòmica i amb la que sorprendràs els teus convidats. Ingredients: ▶︎ 100 grams d'escamarlans. ▶︎ 1 dotzena de petxines. ▶︎ 1/2 dotzena de cloïsses. ▶︎ 1/2 dotzena de... seguir llegint →
jul.
20
El bacallà és un peix blanc que aporta calci, potassi i fòsfor, per això és bo per a l'osteoporosi, per al cor, la contracció muscular i per al cervell. Gràcies al fet que s’alimenta de plàncton, el bacallà aporta moltes vitamines. Els seus àcids grassos omega 3 contribueixen a reduir... seguir llegint →
jul.
06
Aquesta recepta és una versió del tradicional cebiche equatorià. És una recepta molt fresca, lleugera i plena de sabor que tindrem llesta en un moment. El cebiche és un plat que es fa amb peix o marisc, o tots dos, tallat a trossos, amb una barreja de diferents amaniments cítrics.... seguir llegint →
jul.
06
Fer el peix al forn és una solució molt pràctica per gaudir d’un bon plat estalviant-se feina. En aquest cas farem un corball al forn acompanyat de verdures. El corball és un peix molt valorat per la seva carn suau. Destaca per la gran quantitat de proteïnes d’alt valor biològic.... seguir llegint →
juny
29
Aquest és un plat tradicional de casa nostra, que sempre hem gaudit fent servir diferents tipus de peixos i marisc alhora. Es poden utilitzar tota mena de peixets, els que més un agradi, procurant que siguin peces senceres. També es poden incorporar potes de calamar, trossets de sípia o gambetes.... seguir llegint →
juny
22
Aquesta recepta triomfa per a la seva senzillesa en combinar pasta italiana amb el sabor del marisc preparat amb un toc d’all i bitxo. És ideal per sorprendre el cap de setmana o per fer entre setmana en molt pocs minuts. Ingredients per a 2 persones: ▶︎ 160 gr d’espaguetis... seguir llegint →
juny
13
Els molls o rogers, són uns peixos de roca que aporten un elevat contingut proteic d'alt valor biològic, vitamines i minerals. Destaca el seu alt contingut en àcids greixos omega 3, i les vitamines del grup B. Entre els minerals cal assenyalar, es troba el seu notable contingut en iode,... seguir llegint →
juny
08
Aquesta recepta de rap és molt fàcil de fer i el resultat és espectacular, tant per la vista com pel sabor. El rap és un peix amb moltes propietats que té un valor calòric molt baix. Per contra, la seva aportació proteica és significativa i és una bona font de... seguir llegint →
juny
01
El sashimi de tonyina és un dels plats més consumits de la gastronomia japonesa. Consisteix en làmines de tonyina crua que s'acompanyen de salsa de soja per mullar-hi. El sashimi és una de les elaboracions més delicades de la cultura japonesa i també és tot un art. La seva preparació esdevé tot... seguir llegint →
maig
23
Les navalles aporten proteïnes d'alt valor biològic, i constitueixen una gran font de calci, ferro i fòsfor. Com a bon marisc, són riques en àcids grassos omega 3, ideals pel cor i el funcionament cognitiu del cervell. Fetes a la planxa amb aquesta salsa pesto, són un plat ideal per... seguir llegint →
maig
17
La recepta que compartim avui és molt fàcil de preparar i està deliciosa. Aquest bonítol marinat té una presentació molt elegant i és ideal per menjar-lo tant de dia com de nit i el podràs presentar com un entrant o com a plat principal. Com a guarnició pots afegir el... seguir llegint →
maig
11
Avui compartim la recepta d’unes torrades d’anxoves superfàcils de fer i ideals per a un aperitiu excel·lent. Ingredients: Per les anxoves ▶︎ Seitons grans i frescos, almenys mig quilo ▶︎ Sal gruixuda ▶︎ Oli d'oliva verge extra Preparació: Congelem els seitons 5 dies abans de preparar-los. En el moment d’elaborar... seguir llegint →
maig
04
Aquest peix ens permet elaboracions riques i senzilles com la d’avui. Es tracta d'un plat ideal per als més petits de la casa, ja que la salsa de tomàquet sempre és un reclam desitjable per a ells. Ingredients: ▶︎ 1 llobarro d'1 kg aproximadament ▶︎ 2 alls ▶︎ 150 g... seguir llegint →
abr.
27
Avui parlem d'un aperitiu molt nutritiu i ideal per aquests mesos, ja que comença l'època de la sardina. A més, l'escabetx ens permet una òptima conservació del peix, que podrà aguantar a la nevera sense problemes uns dies sense fer-se malbé. Ingredients: ▶︎ 6 sardines grans ▶︎ 1 cullerot de... seguir llegint →
abr.
19
Aquesta amanida mediterrània amb pop és, a més de molt atractiva visualment, especialment nutritiva. En ella es barregen els peculiars sabors de les verdures amb el pop. En definitiva, tota una delícia. Ingredients: ▶︎ 3 potes de pop cuit ▶︎ 1 unitat de carabassó ▶︎ 2 tomàquets ▶︎ 1 unitat... seguir llegint →
abr.
13
Hi ha moltes formes de preparar el peix i aquesta, sens dubte, és una de les que més agrada sobretot als més petits de la casa. En aquest cas hem escollit les maires, però podem fer aquesta recepta amb qualsevol classe de peix blanc. Ingredients: ▶︎ 4 lloms de maire... seguir llegint →
març
29
La sopa de salmó és un plat molt aromàtic i molt cremós. Preparar aquest plat és molt fàcil, ja que necessita pocs ingredients. Aquesta sopa no porta pasta, però sí que se li afegeix una part de nata al brou per aportar un sabor i cremositat únics. Ingredients: ▶︎ 3... seguir llegint →
març
29
El rap és un peix molt saborós i valorat. És convenient comprar el rap sencer i aprofitar el cap, les espines i la pell per fer un bon brou de peix. Amb aquest plat senzill i lleuger sorprendràs els teus convidats! Ingredients per a 4 persones: ▶︎ 600 gr de... seguir llegint →
març
22
Compartim amb vosaltres una recepta molt senzilla i fàcil de fer: Lluç al forn amb patates. Cuinar el peix al forn és sempre una opció molt encertada perquè mantenim tots els nutrients i sabor del peix. Ingredients: ▶︎ 2 rodanxes de lluç gruixudes (també valen lloms o filets) ▶︎ 400... seguir llegint →
març
02
El capellà és un peix allargat i ovalat que es troba a la Mediterrània Occidental i a l'Atlàntic Oriental. Al capellà també el coneixem com mòllera vera, mòllera, molla, palaia, i molts cops es prepara salat i assecat al sol. En aquest cas farem una amanida de capellà torrat que farà... seguir llegint →
febr.
16
El sarg és un peix blanc amb una carn suau i sense massa espines. Avui farem Sarg al Forn, barrejat amb algunes verdures que pots combinar segons el teu gust. Fer el peix al forn és una manera d'assegurar-ne la cocció concentrant tot el seu sabor. Ingredients: ▶︎ 1 sarg... seguir llegint →
febr.
16
El seitó és un peix blau que té innumerables beneficis per la salut. Aquest peix petit i allargat és un dels més exquisits de la nostra gastronomia, a més de ser una de les estrelles de nombroses receptes. És un aliment ric en greixos omega-3 i una gran font de... seguir llegint →
febr.
02
La galera és un crustaci que cada cop adquireix més valor gastronòmic. Durant molt de temps s'ha utilitzat per donar sabor als brous de peix, però cada cop són més els cuiners que donen protagonisme a aquest crustaci, convertint-lo en el rei de molts plats, ja que la seva carn... seguir llegint →
febr.
02
La bròtola és un peix blanc que aporta al nostre organisme proteïnes de gran qualitat, que afavoreixen la regeneració dels teixits i el desenvolupament muscular. Avui compartim amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer, ideal per menjar-la tota la família: Bròtola amb salsa verda i navalles a la planxa... seguir llegint →
gen.
25
El congre és un peix nocturn de la Mediterrània. Per les seves propietats i excel·lent sabor, és un peix molt utilitzat a la cuina i amb el que podem elaborar una infinitat de receptes. Avui compartirem una senzilla, però deliciosa recepta de congre al forn, saludable i molt nutritiva, ja... seguir llegint →
gen.
19
La tècnica meunière, en culinària, es refereix a una forma de fregit en mantega d'un peix (bé sigui sencer, tallat a trossos, o en rodanxes) que ha estat prèviament enfarinat. Sens dubte una manera molt fàcil de menjar peix. Avui us animem que cuineu una truita amb aquesta saborosa tècnica.... seguir llegint →
gen.
12
Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, i no hi ha millor manera per fer-ho que menjant unes exquisides croquetes de peix. T'animes? Ingredients: ▶︎ 300 grams de peix blanc ▶︎ 500 mil·lilitres de llet ▶︎ 80 grams de farina ▶︎ 1 pebrot a la brasa... seguir llegint →
gen.
04
El llobarro el podem cuinar al vapor, rostit a la graella, al forn, a la sal o al papillote, de qualsevol manera quedarà sucós i saborós. En aquest cas compartirem amb vosaltres una recepta molt fàcil de fer i que queda espectacular: un llobarro al forn amb ametlles, panses, pinyons... seguir llegint →
des.
22
Avui us mostrem com fer una sopa de llagosta de manera senzilla. Sens dubte, un primer plat ideal pels dies que resten de festes. Ingredients: 1 Pastanaga 1 Porro 1 Ceba 40 Grams de mantega 1 Tija d'api 50 Mil·lilitres de vi blanc 2 Escalunyes 1 Llagosta 1 Cullerada gran... seguir llegint →
des.
22
Compartim una deliciosa recepta, ideal per fer aquestes festes de Nadal. El salmó és un peix amb moltes propietats, vitamines i minerals, que sobretot és ric en àcids grassos omega 3. És un peix blau que es troba durant tot l'any a la peixateria, i això el converteix en un... seguir llegint →
des.
15
Compartim amb vosaltres una recepta que ens ha enviat una de les nostres agremiades, l'Elisabeth Pujol Molins, de Peixateria Elisabet al Mercat de Les Fontetes (Cerdanyola del Vallès). Aquest fricandó de rap és ideal per sorprendre els teus convidats aquestes festes de Nadal. Ingredients (per a 4 persones) ▶︎ 16... seguir llegint →
des.
07
Els canelons és una de les preparacions més versàtils que podem aprendre a cuinar, i molt típica per aquestes dates. Què et sembla innovar i sorprendre els teus convidats aquest Dia de Nadal amb uns exquisits Canelons de Bacallà? Ingredients: ▶︎ 12 làmines de plaques de caneló ▶︎ 2 pebrots... seguir llegint →
des.
01
Compartim amb vosaltres una recepta ideal per preparar aquestes festes de Nadal: Ostres al Cava. Una recepta molt fàcil de fer, ideal per un aperitiu sofisticat. Ingredients: ▶︎ 8 Ostres ▶︎ 1 manat d'espinacs Per a la salsa ▶︎ 1 got de cava ▶︎ 1 escalunya ▶︎ 1 nou de... seguir llegint →
nov.
24
Avui us proposem una recepta on es combina a la perfecció el sabor intens d'aquest crustaci amb el curri, una barreja d'espècies que pot ser més o menys picant. El curri dona a molts plats un increïble sabor que delecta els paladars més exigents, com en el cas d'aquesta recepta... seguir llegint →
nov.
16
Compartim amb tots vosaltres una recepta que agrada a nens i nenes: Peix arrebossat cruixent. Estigueu ben atents perquè us donarem la clau per fregir qualsevol peix blanc, i que estigui ben cruixent i gustós. Ingredients: 500 grams de filets de peix sense espines 1 tassa d'oli d'oliva 2 ous... seguir llegint →
nov.
10
Amb les escopinyes es poden preparar una gran diversitat de plats, sigui com a entrant o com a plat principal. En aquesta ocasió, compartim una riquíssima recepta d'escopinyes a la marinera. Les escopinyes són un aliment molt sa, per ser baixes en greixos i calories. Posseeixen al voltant de 47... seguir llegint →
nov.
03
Us portem una deliciosa recepta de Vieires al forn amb beixamel. La vieira és un mol·lusc molt ric en nutrients i tota una joia de la gastronomia. Gran font de proteïnes, aporta una gran quantitat d'omega-3 i el seu alt contingut en niacina i vitamina B12 contribueix a regular el... seguir llegint →
oct.
27
El peix espasa és un peix blau semigras, baix en calories i amb un alt contingut en vitamina A. Com que no té moltes espines és un dels favorits dels nens, amb la qual cosa us serà més fàcil introduir el peix en la seva dieta de forma habitual. Avui... seguir llegint →
oct.
20
Avui compartim una recepta tradicional d'un peix blanc molt consumit a aquesta època de l'any: Castanyola guisada al forn. La castanyola és un peix semigràs que conté 5 grams de greix per cada 100 grams de peix. Destaca el seu alt contingut en proteïnes, superior al de gran part dels... seguir llegint →
oct.
10
La pelaia és un peix blanc de mida petita, amb forma plana i ovalada, molt similar al llenguado. Té un gran valor nutritiu, ja que aporta proteïnes d'alta qualitat i minerals essencials com el iode i el fòsfor. La millor manera de fer-la és arrebossada en farina i fregida. Avui compartim... seguir llegint →
oct.
06
Aquesta és una recepta molt fàcil de fer. El parmentier, una especialitat de la cuina francesa, combina a la perfecció amb el sabor a mar del pop. Us animeu a fer-la? Ingredients: (per a 4 persones) ▶︎ 1 pop, o 4 potes de pop cuites ▶︎ 3 patates (800 g) ▶︎... seguir llegint →
set.
29
La cabra de mar és un aliment ric en proteïnes i de baix contingut en greixos i hidrats de carboni. Conté una gran quantitat de potassi que afavoreix el funcionament del sistema nerviós. A més, gràcies a la quantitat de zinc que aporta, enforteix el sistema immunitari. Avui compartim una... seguir llegint →
set.
21
El mero és un peix molt apreciat pel seu sabor i baixa aportació calòrica. Les proteïnes que ens aporta són d'alt nivell biològic i conté tots els aminoàcids essencials necessaris per al nostre organisme. Avui cuinarem el mero d'una manera molt senzilla però molt saborosa. Farem "mero en papillota". Està... seguir llegint →
set.
16
El bonítol amb ceba és un plat molt senzill de fer, amb un resultat espectacular. El bonítol és un peix blau que té una carn molt suau i destaca per ser un aliment ric en greixos saludables. Aporta grans quantitats de vitamines del grup B, i de vitamines A i... seguir llegint →
set.
09
El verat és un peix blau amb un sabor suau i una carn ferma que necessita poca cocció. És un peix ideal per preparar a la planxa, en escabetx o al forn. Si ho preferiu, podeu demanar a la peixateria que us treguin l'espina del mig i us deixin els... seguir llegint →
set.
01
No hi ha cap dubte que les cloïsses són una joia gastronòmica de primer nivell. Aquest mol·lusc té grans propietats nutritives, com són el seu alt valor en ferro, iode i proteïnes d'alt valor biològic i la poca aportació en hidrats de carboni i greixos. Avui compartim amb vosaltres una... seguir llegint →
jul.
28
El sorell és un peix que conté una gran quantitat de proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B, A i D. És un peix molt ric en omega-3. També té una gran quantitat de potassi, necessari per al bon funcionament del sistema nerviós, així com de iode, necessari... seguir llegint →
jul.
28
La melva és considerada una important font d'Omega-3 i Omega-6, ajudant-nos a controlar els nivells de colesterol. Conté una gran quantitat de proteïnes i vitamines imprescindibles per a la nostra salut. Avui compartim una recepta molt fàcil d'elaborar i amb sabor molt intens: Melva en escabetx Ingredients: ▶︎ 500 gr.... seguir llegint →
jul.
27
L'escórpora és un peix molt saborós i quasi sense greix, amb el qual es poden preparar moltes receptes. És un peix molt ric en proteïnes, ferro, potassi i vitamines del grup B. Avui compartim amb vosaltres la recepta d'escórpora amb cigales i patates, que segur fa les delícies de tota... seguir llegint →
jul.
27
El pop a la gallega amb patates o, com es diu a Galícia, el "pop a feira", és una recepta molt famosa. La recepta original del pop a la gallega és senzilla. El protagonista absolut és el pop i és precisament la seva correcta cocció el que necessita més atenció.... seguir llegint →
jul.
21
El lluç a la gallega és un plat típic de la cuina tradicional de Galícia, molt nutritiu i saludable. El peix es cuina amb patates i se serveix amb una salsa de pebre vermell i all deliciosa i molt senzilla de fer. Per preparar aquesta recepta és important utilitzar un... seguir llegint →
jul.
21
El besuc és un peix de molt alt valor biològic i que conté vitamines del complex B que permeten l'aprofitament de la resta de nutrients, el bon funcionament del sistema nerviós i l'augment de les defenses. Avui compartim amb vosaltres una exquisida recepta de besuc al forn, molt nutritiva i... seguir llegint →
jul.
13
El rap amb salsa verda, és un plat de peix molt senzill de preparar i que podem tenir fet en molt poc temps. Un plat suau i molt lleuger, amb un resultat espectacular. Aquesta recepta és tradicional de la cuina basca i té moltes variants, ja que es pot fer... seguir llegint →
jul.
08
El bonítol és un peix amb una gran quantitat de proteïnes d'alt valor biològic, de vitamines i minerals. Com bon peix blau, és baix en greixos saturats i conté un alt contingut en Omega 3. Avui compartim amb vosaltres una recepta ideal per aquests mesos d'estiu. INGREDIENTS ▶︎ 1 kg... seguir llegint →
juny
16
El moll és un peix molt valorat en la nostra gastronomia pel seu interessant sabor i textura. A més, imprimeix als plats un caràcter inqüestionable gràcies al seu cridaner color rosat o salmó, i les seves propietats nutritives, cosa que el converteixen en un plat molt a tenir en compte... seguir llegint →
juny
16
Aquesta recepta és tota una delícia. Les navalles a la planxa, amb un toc d'all i julivert, són ideals per aquesta època de l'any. Les navalles es caracteritzen per tenir aquesta forma allargada i una carn suau i blanca. Es poden menjar de moltes maneres, però en aquesta oportunitat t'ensenyarem... seguir llegint →
juny
16
S'acosten les revetlles i res millor per celebrar-les que aquesta refrescant recepta d'amanida de pasta i musclos. Els musclos són un aliment hipocalòric i molt nutritiu per la qual cosa aporten molts beneficis. Rics en proteïnes i amb molt poques calories (100 grams de musclos aporten 86 calories), també destaca... seguir llegint →
juny
08
Incorporar de forma regular peix blau al nostre menú setmanal, és bàsic per la seva quantitat de propietats beneficioses per a la salut. En aquest cas, la tonyina vermella és un peix blau ric en minerals com el seleni, el fòsfor i el magnesi, aporta diferents vitamines (A, B, B3,... seguir llegint →
juny
02
Un dels mètodes més populars a l'hora de cuinar els peixos és marinar-los. Marinar consisteix a remullar un aliment en un líquid aromàtic per mantenir-lo suau i aportar una aroma especial. Per marinar correctament un peix és necessari posar-ho en un plat de vidre o ceràmica juntament amb una barreja... seguir llegint →
maig
25
Compartim amb vosaltres aquesta recepta de rap, ideal per lluir-vos qualsevol dia de la setmana. Els vostres comensals es quedaran amb la boca oberta quan la testin. El rap és un peix blanc que conté una quantitat molt baixa de greixos, de manera que les calories que aporta són mínimes.... seguir llegint →
maig
18
La sardina és un peix ric en minerals, sobretot en fòsfor, seleni, iode, ferro i magnesi. Conté vitamines del grup B com la B12, la B6 i la niacina, així com grans quantitats de vitamines liposolubles E i D (que ajuden a absorbir el calci). En aquesta ocasió prepararem una... seguir llegint →
maig
06
Et ve de gust una amanida de pop? Preparar amanides és molt senzill i podem preparar tantes diferents com dies té l'any. A més, es poden fer a qualsevol època de l'any, ja que sempre venen de gust. Avui compartim amb vosaltres una recepta d'amanida de pop: una preparació marinera... seguir llegint →
abr.
21
El carpaccio de gambes és un plat molt fàcil de fer, ideal per un aperitiu o per un sopar lleuger. Els carpaccios es preparen tallant el producte en qüestió en làmines molt fines, per la qual cosa de vegades cal congelar-lo abans. Després, s'amaneix segons els ingredients. En aquest cas,... seguir llegint →
abr.
07
El verat és un peix blau molt nutritiu que ens aporta una gran quantitat de vitamines del grup B, així com vitamines liposolubles del grup A i E. La carn del verat és blanca i suau, amb un sabor exquisit que pren protagonisme amb aquesta combinació d'ingredients de la recepta... seguir llegint →
març
31
Recepta de sonsos fregits El sonso, o barrinaire, és un peix petit ideal per menjar enfarinat i fregit. Amb molt de sabor, resulta ideal per fer un aperitiu saludable. També es poden menjar en truita. Ingredients: ▶︎ 350 gr. sonso fresc ▶︎ Farina ▶︎ Oli per fregir ▶︎ Sal ▶︎... seguir llegint →
març
24
Avui compartim amb vosaltres una recepta d'orada plena de sabor. Es tracta d'un plat molt fàcil de fer i ideal per qualsevol dia de la setmana, per tu i per tots els membres de la teva família. Ingredients: ▶︎ 1 filet d'orada ▶︎ 100 grams de mango ▶︎ 10 grams... seguir llegint →
març
10
El lluç és un peix blanc amb una textura molt suau que sol menjar-se fregit o la planxa, però també queda deliciós en cebiche. A més de ser una recepta molt lleugera, el cebiche és molt fàcil de fer. El que hem de tenir en compte és que el lluç... seguir llegint →
març
04
El llenguado a la Menier (o Meunière), és una recepta tradicional francesa. El seu nom, Meunière, vol dir "a la molinera" per la farina que es fa servir. La salsa Menier és molt senzilla de fer i li dona un sabor molt especial al peix.Sens dubte una manera ideal d'introduir... seguir llegint →
febr.
24
Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i molt saborosa. El toc del whisky li dona un sabor intens a la salseta, i la mantega la suavitza i li dona cremositat. Tot es combina de manera genial per presentar aquest plat en un dinar familiar o amb amics. També... seguir llegint →
febr.
17
Us proposem una recepta de sípia amb una salsa de tomàquet ideal per sucar pa. Aquest plat es pot menjar com aperitiu, entrant o plat principal. Ingredients: ▶︎ 1 sípia gran ▶︎ 1 ceba gran ▶︎ 1 patata ▶︎ 2 grans d'all ▶︎ 400 grams de tomàquet triturat ▶︎ 100... seguir llegint →
febr.
11
El seitó és un peix blau, molt ric en vitamines del grup B, que permeten l'aprofitament dels nutrients energètics, i en vitamina D, que ajuda a regular els nivells de calci a la sang i afavoreix la seva absorció. A més, és un peix amb greixos omega-3, imprescindibles per controlar... seguir llegint →
jul.
27
En aquesta ocasió us portem una recepta original per menjar salmó d’una forma diferent, que agradarà fins i tot als més petits. La carn del salmó, més grassa, és ideal per donar-li forma i que quedin ben sucoses. Ingredients per 4 persones: 500 grams de salmó fresc 1 ou 1... seguir llegint →
gen.
31
Per a la darrera recepta del mes us portem un plat tradicional de la cuina catalana cuinat d’una forma diferent i original, amb tot el sabor del mar: canelons de salmó. Ingredients per a 4 persones: 16 plaques de canelons 350 grams de salmó fresc 1 porro Mitja ceba Oli... seguir llegint →
gen.
14
El salmó és un peix que pot ser preparat de moltes maneres diferents. Així, en la recepta d’aquesta setmana, passem del forn a l’olla: salmó al vapor amb salsa de mostassa i cava. Ingredients per a 4 persones: 4 lloms de salmó fresc 1 cullerada de mostassa a l’antiga 1... seguir llegint →
gen.
08
Comencem el 2020 amb una recepta fàcil i lleugera de fer el peix del mes: salmó al forn amb patates, un plat ric en hidrats de carboni i proteïnes. Ingredients per a 2 persones: 2 lloms de salmó de 200 grams cadascun 2 patates grans 1 gra d’all Vi blanc... seguir llegint →
des.
23
El llenguado és un peix de gran tradició nadalenca. Un bon llenguado fresc, amb la seva suavitat i blancor característiques el converteixen en un plat ideal per aquestes festes. Ingredients per a 2 persones: 2 llenguados 1 taronja i 40 ml de suc de taronja natural 1 ceba ratllada Sal... seguir llegint →
des.
20
Aquesta setmana us portem un plat molt mariner, lleuger i apetitós que farà les delícies dels amants del peix i el marisc. Ingredients: 4 filets de llenguado 4 vieires 250 gr. d'escopinyes 1 rajolí de vi blanc 3 grans d'all 1 culleradeta de brins de safrà 1 branca de julivert... seguir llegint →
des.
13
Aquesta setmana us portem la primera recepta del peix del mes: llenguado a la meunière. Es tracta d’un gran clàssic francès ideal per a ocasions especials i molt fàcil de preparar. La salsa meunière li va bé a qualsevol peix, així que la pots preparar amb la mateixa elaboració per... seguir llegint →
des.
06
Ingredients per a 4 persones: 4 llenguados 1 / 2 Kg de percebes 1 porro 1 ceba 1 cebolleta 1 pastanaga 50 grams d’arròs Salsa de tomàquet Vi blanc Aigua Oli d’oliva verge extra Sal i pebre Julivert Netegem el peix, filetegem el llenguado, guardant les espines per fer-ne el... seguir llegint →
nov.
29
Avui us portem una recepta fàcil de fer, ràpida i molt agraïda al paladar. Gaudiu-la! Ingredients per a 4 persones: 1 Llobarro de 1,2 kg 3 patates 1 pebrot verd 1 tomàquet 1 ceba 2 grans d’all 1 got de vi blanc Aigua Oli d’oliva Sal Pebre Julivert Elaboració: Col·loquem... seguir llegint →
nov.
08
Ingredients: 1,5 kg de llobarro –millor de la part de la cua– 50 g d'avellanes torrades 50 g d'ametlles torrades 1 got petit de vi blanc sec 1 llimona gran 1/4 kg de tomàquet 2 cebes mitjanes 3 grans d'all 1/2 fulla de llorer Caldo de peix Pebre Oli Sal... seguir llegint →
oct.
25
Ingredients: 4 supremes d’orada 150 ml d’oli d’oliva 1 ou 1 pastanaga Mig bròquil 8 gambes Brou de peix Sal Elaboració: Comencem pel puré. En un cassó, bullim el bròquil cobert amb un brou de peix. Ho triturem bé fins que quedi una crema fina. A continuació, fem exactament el... seguir llegint →
oct.
18
Ingredients: 1 orada All Julivert 1 llimona Pebre Sal Elaboració: Preescalfem el forn a 160º. Netegem la dorada, li traiem el cap, les espines i la salpebrem. A continuació, barregem l'all i el julivert amb el suc de llimona. Posem l'orada sobre el paper d'alumini i la pintem amb... seguir llegint →
oct.
11
Ingredients per a quatre persones: 4 orades 1 llimona Unes branques de romaní fresc 1 kg de patates 1 ceba de Figueres 1 copa de vi blanc Oli d'oliva Sal i pebre Elaboració: Demanem a la peixateria del Gremi que ens netegin bé les orades (que treguin les ganyes,... seguir llegint →
oct.
04
Ingredients per a 4 persones: 2 kg d’orada (aprox.) 750 g de carbassa 350 g de moniato oli d’oliva verge extra 3 dl de suc de rostit de pollastre 3 castanyes cuites al natural (en conserva) 1 xili de Jalapa en escabetx 25 g xili de 3 colors 100 g... seguir llegint →
set.
27
Ingredients Llagostins Sal Pebre negre mòlt Suc de llimona Whisky Oli d'oliva verge extra Mantega Elaboració Agafem un ganivet punxegut i tallem la part interna del cap (entre les dues files de potes), sense arribar a tallar-lo del tot. Seguim tallant pel mig la part interna del llagostí fins... seguir llegint →
set.
20
Ingredients per a quatre persones 16-20 llagostins 4 grans d’all 4 branques de julivert 150 grams d’oli d’oliva suau 200 grams de tomàquet fregit 100 grams de conyac Sal Elaboració Primer de tot, posem els alls, el julivert i l’oli d’oliva al got de la batedora i ho triturem. Posem la... seguir llegint →
set.
13
Ingredients 800 g de llagostins 2 alls escalivats 1 nyora 1 cullerada de ceba trinxada 1 rovell d’ou Julivert 2 cullerades de pebre verd Sal 4 cullerades d’oli Elaboració Pelem els llagostins i els hi traiem la tripa. Els posem en un bol i hi afegim els alls, la... seguir llegint →
set.
06
Ingredients Llagostins 2 cullerades de farina 750 ml de cava brut nature Oli Sal Per a la picada: 60 g d’ametlles crues Julivert 4 grans d’all Elaboració Primer fregim les ametlles a la paella amb una mica d’oli, fins que es comencin a daurar. A continuació, fem la picada.... seguir llegint →
ag.
30
Ingredients per a 4 persones 2 escórpores 4 tomàquets 1 ceba 3 l aigua Sal Pebre Fonoll sec Picada: ametlles torrades, uns brins de safrà, un parell de grans d´all Elaboració Posem tots els caps i les espines en aigua freda, deixant-ho coure mitja hora a partir que l'aigua... seguir llegint →
ag.
23
Ingredients 4 persones 400 g d’arròs 2 kg d’escórpora 2 cebes 2 patates 6 alls 1 cullerada de pebre vermell dolç Oli d’oliva extra verge 8 escamarlans Elaboració Per fer el brou, tallem les cebes a rodanxes o a grills i les fem daurar en una cassola amb un... seguir llegint →
ag.
16
Ingredients 6 persones Dues escórpores 4 patates 2 porros 2 cebes 2 pastanagues 8 grans d’all 6 tomàquets madurs Avellanes 1 llesca de pa fregit Julivert 100 ml de vi blanc Safrà Pebre vermell Oli i sal Aigua Elaboració Primer de tot fem un fumet amb el cap i... seguir llegint →
ag.
09
Ingredients per a 4 persones 2 kg d’escórpora 6 tomàquets 2 cebes 4 grans d´all 650 ml de brou de peix 2 vasos de vi blanc Ametlles torrades Un polsim de farina 1 branca de fonoll sec Elaboració Posem l'escórpora al forn, sense el cap, salpebrada i untada amb... seguir llegint →
ag.
02
Ingredients 4 persones 1 escórpora (aprox. 1 kg) 8 ous 1 pastanaga 1 ceba 1 porro ¼ l de crema de llet ¼ de tomàquet fregit Pa ratllat Mantega Sal Pebre Elaboració Bullim l'escórpora sencera en una cassola amb aigua, juntament amb el porro, la pastanaga, i la ceba.... seguir llegint →
jul.
26
Posem a sofregir les cebes i en uns minuts afegim la farina. Donem unes voltes i tot seguit hi posem el tomàquet. A continuació hi tirem el vi i el farcellet d'herbes i ho deixem coure uns 15 minuts. Afegim el peix i ho coem deu minuts més. I ja... seguir llegint →
jul.
19
Ingredients per a 6 persones: 500 g de bonítol net 4 g de suc de llimona 60 g d'olives verdes 50 g de cogombrets en vinagre 2 cullerades de tàpares 60 g de salsa de soja 100 g de tomàquet fresc 1 alvocat Ceba tendra Sal Pebre negre Elaboració... seguir llegint →
jul.
12
Ingredients per a 4 persones 1 bonítol d'un quilo a daus 1/2 pebrot vermell 1 pebrot verd 2 patates 1 ceba 1 fulla de llorer 1 gra d'all 1 nyora 1 cullerada de pebre vermell dolç Elaboració Primer de tot, posem la nyora en remull fins que s'estovi per... seguir llegint →
jul.
05
Ingredients per a 4 persones 800 g de bonítol del nord (4 porcions de 200 g cadascuna) Per al puré de tomàquet 4 tomàquets mitjans madurs 20 ml d'oli d'oliva verge 2 culleradetes de vinagre de vi blanc Una mica de sal Per a la crosta de nous 100 g... seguir llegint →
juny
19
Ingredients: 1 kg de musclos 1 pebrot vermell 1 pebrot verd 1 ceba tendra Cogombre fresc o en vinagre Oli Vinagre Tabasco (opcional) Preparació: - Obrim els musclos al vapor en una olla tapada amb un raget de vi blanc i una fulleta de llorer. - Per a la... seguir llegint →
juny
07
Restaurant Can Xapes Cornellà del Terri Xef: Lluc Quintana Ingredients (4 persones) Pel fumet de peix Espines de peix 3kg (lluç, turbot, corball…) Nap 3 unitats Pastanaga 3 unitats Porro 2 unitats Ceba blanca 3 unitats Oli d’oliva Elaboració Torrem les espines de peix al forn. Seguidament tallem les verdures... seguir llegint →
maig
03
Ingredients 4 talls de bacallà del morro ben gruixuts farina oli d’ oliva ½ cabeça d’ alls 1 cullerada de pebre vermell ½ copa de vi blanc julivert Elaboració 1r pas: Enfarinem els talls de bacallà, els fregim en una paella amb oli abundant, sense deixar-los gaire rossos, quan estiguin... seguir llegint →
abr.
25
Ingredients: 2 verats 2 patates 40 gr d’avellanes torrades 60 gr de parmesà ratllat 1 gra d’all Oli Sal Preparació: 1r pas: Primer, pelem les patates, les tallem a rodanxes i les fregim a foc ben calent. Quan comencin a posar-se daurades les traiem i les posem de fons a... seguir llegint →
abr.
18
Ingredients: 2 orades 2 kg de sal per al forn farigola romaní 1 llimona Preparació: 1r pas: Posem una capa de sal per al forn sobre una plata i, a sobre, unes branquetes de farigola, romaní i unes rodanxes de llimona. 2n pas: Posem les orades senceres i netes sobre aquesta capa... seguir llegint →
abr.
11
Ingredients: 2 llenguados 30g de mantega 1 ceba de Figueres Tàperes 1 vaset de vi blanc sec Llimona Preparació: 1r pas: Posem els llenguados ja nets amb sal fina i una mica de salsa anglesa en una cassola que pugui anar al forn. 2n pas: Sofregim la ceba tallada fina,... seguir llegint →
abr.
04
Ingredients: 2 raps (separar els caps pel fumet i pelar i trossejar les cues) 1 patata gran PEL SOFREGIT I LA PICADA: 200 g de tomàquet pelat sense llavors i triturat 4 alls laminats 20g d’oli d’oliva 1 cullerada de pebre dolç 1 cullerada de julivert picat Sal, pebre i... seguir llegint →
març
28
INGREDIENTS 1 filet de corball per persona 1 o 2 carxofes per persona 1 ou oli de gira-sol oli d'oliva 1 pot de nyàmeres en vinagre pebre negre sal ELABORACIÓ 1r pas: Netegem bé el peix i preparem la resta d'ingredients. Conservem la pell, ja que ens ajudarà a coure el corball... seguir llegint →
març
21
Ingredients: Bonítol d'uns 800 gr 1 ceba 5 tomàquets madurs Oli d´oliva extra verge 1 gra d´all julivert Aigua 1 fulla de llorer Vinagre agredolç Elaboració: 1r pas: Netegem el bonítol, traiem l'espina central, i la resta d'espines. En fem 4 o 6 talls. 2n pas: En una cassola amb oli, sofregim... seguir llegint →
març
14
Ingredients: 800 g Supremes de gall de Sant Pere 2 porros 1 ceba 2 tomàquets madurs 2 grans d'all picat 1/2 kg de patates a rodanxes Brou de peix Preparació: 1r pas: Fregim la ceba, els porros, els alls i els tomàquets, per aquest ordre. 2n pas: Ho salem i... seguir llegint →
març
07
Ingredients: 1 bruixa d'un kilo 2 llimones 1 cabeça d'alls sal i pebre oli d'oliva verge Preparació: 1r. pas: Netegem la bruixa i marquem 4 talls i els salpebrem. 2n pas: Tallem les llimones a rodanxes i cobrim una plata d'anar al forn. 3r. pas: Col·loquem la bruixa al damunt, la... seguir llegint →
març
06
Segons la tradició, el Dimecres de cendra és el primer dia de la Quaresma. En molts municipis de Catalunya té lloc l’enterrament de la sardina el mateix Dimecres de Cendra, que és l’últim acte del Carnaval, que tanca tot el cicle de gresca i xerinola. En origen, l’enterrament de la... seguir llegint →
febr.
28
Ingredients: 4 llobarros 4 patates grosses 200g d'ametlles 1/2 manat de julivert 5 grans d'all Oli d'oliva extra verge Sal 1/2 got d'aigua Preparació: 1r pas: Encenem el forn a 180º. Els llobarros han d'estar desescamats i podem deixar o treure el cap. Salem els llobarros i els reservem. En... seguir llegint →
febr.
27
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras o Dijous Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. En aquest dia és tradicional menjar butifarra d'ou, truita de butifarra negra... des del Gremi de Peixaters proposem la nostra propia... seguir llegint →
febr.
21
Ingredients 8 molls 2 ous 2 patates 100 g de sobrassada 50 g de mantega sal oli d’oliva verge extra Preparació 1r. pas: Escatem i traiem les tripes dels molls o demanem que ho facin a la peixateria del Gremi. Traiem els dos lloms sense acabar-los de tallar, deixant-los units per la cua.... seguir llegint →
febr.
14
Ingredients 1 kg de sorell 6 grans d’all 2 pastanagues 2 fulles de llorer farigola julivert picat pebre vermell pebre negre en gra 1 got d’oli d’oliva 1 got de vinagre 1 got de vi blanc farina sal Preparació 1r. pas: Retirem l'espina lateral del sorell i la central, és un peix òptim per... seguir llegint →
febr.
07
Ingredients per a 3 persones: 3 trossos de bacallà 1 ceba mitjana picada 4 tomàquets de pera ratllats 50 g de panses 30 g de pinyons 2 c.p. de sucre Farina 1 fulla de llorer Sal Pebre negre Oli d’oliva verge extra Elaboració: 1r. Posem les panses en remull en... seguir llegint →
gen.
31
Ingredients: (per 4 persones) 2 corballs grossets 3 cebes mitjanes 3-4 patates 2 tomàquets pinyons sal oli all julivert Preparació: 1r. Tallem les patates a rodanxes primes i la ceba. 2n. En una paella amb l'oli calent, s'hi fregeixen les patates i les cebes. A continuació, les col·loquem al fons... seguir llegint →
gen.
24
El Cim i Tomba és un plat tradicional de la cuina marinera de Tossa de Mar. Ingredients 4 patates de mida mitjana 4 supremes de rap 4 rodelles de congre o peix de roca farina per fregir el peix sal oli allioli fumet de peix Per al fumet de peix: peix de... seguir llegint →
gen.
17
Ingredients: 4 supremes de lluç de 140 g cadascuna 300 g de patata kennebec de muntanya 300 g de mongeta verda perona sal pebre negre Preparació: 1r. Bullim la patata pelada i tallada a daus amb aigua salada (20 g/l). Quan sigui gairebé cuita, hi afegim les mongetes. Ho deixem... seguir llegint →
gen.
10
Ingredients: 4 rodanxes grans de lluç 250 g d'espàrrecs blancs 200 g de pèsols 200 g de cloïsses 2 ous 100 ml de vi blanc 100 ml d'aigua o de brou de peix 3 grans d'all 100 g de farina julivert sal oli d'oliva Preparació: -1r. Bullir els ous, pelar-los... seguir llegint →
gen.
03
Ingredients: Per a 4 persones: 1 sèpia d'1 kg 2 cebes de Figueres 4 grans d'all 2 fulles de llorer 2 grapats de pèsols 4 carxofes 2 tomàquets madurs 1 got de vi blanc 1 culleradeta de pebre negre en gra oli d'oliva aigua mineral sal 1r. Netegem la sèpia,... seguir llegint →
des.
27
Ingredients per a 4 persones: Cap de rap cua de rap 10 gambetes pa torrat ceba tomàquet alls julivert llorer 2L d'aigua oli sal 1r. Bullir el cap i la cua del rap amb 2 litres d' aigua, amb dues fulles de llorer i sal durant 1/2 hora aprox. 2n.... seguir llegint →
des.
20
Ingredients: 4 talls de rap. 4 talls de lluç. 2 llamàntols. 8 gambes vermelles fresques. 1 calamar gran o 2 petits. un grapat de cloïsses. uns 12 musclos. Dos gots de brou de peix. 1 ceba gran. 2 dents d’alls. 2 tomàquets madurs. 1 bon raig de vi blanc. 1... seguir llegint →
des.
13
El llenguado és un peix blanc que conté molt poc greix. Ingredients per a 4 persones: 4 Llenguados Ametlla picada (no en farina) Dues llimones Mantega i oli una mica de farina Sal 1r. Enfarinem i salem els llenguados i els marquem en una paella amb una cullerada de mantega i... seguir llegint →
des.
06
Ingredients: 1 ceba 1 kg de musclos 1/2 got de cervesa Preparació: 1r.Tallem la ceba petita i la passem per la paella fins que sigui transparent. 2n.Netegem bé els musclos i els posem amb la ceba en una cassola gran i fonda. 3r. Li afegim la cervesa i ho tapem... seguir llegint →
nov.
29
Ingredients per a 2 persones 20 cloïsses 400 grams de fesolets de Santa Pau cuits + suc de cocció del fesols 2 grans d’all trinxat 100 ml de vi blanc Julivert trinxat petit Un got d’aigua mineral Oli d’oliva Sal Pebre negre Preparació 1r.Posem les cloïsses en aigua amb sal... seguir llegint →
nov.
22
Ingredients per a 4 persones 4 verats nets i filetejats 1 o 2 tomàquets vermells 4 rodanxes de formatge de rulo de cabra d'1cm de gruix Herbes de Provença Pebre blanc mòlt Sal Oli d'oliva verge 1r. Passem els verats ràpidament per aigua i els deixem escòrrer dins d'una escorredora.... seguir llegint →
nov.
15
El pagre és ric en vitamines del grup B i minerals essencials, com fòsfor, calci o ferro. Ingredients necessaris per a quatre persones: 4 talls de pagre de 200 g 2 patates 70 g de mantega unes fulles d’estragó fresc 100 ml de vinagre agredolç de chardonnay 4 rovells d’ou sal pebre negre... seguir llegint →
oct.
30
Avui us portem una recepta basada en els aliments de tardor, els protagonistes en aquestes dates. La recepta, molt complerta, fusiona diferents sabors: orada, moniatos, castanyes... i a posar-se el davantal! Ingredients per a 4 persones: 2 kg d'orada (aprox.) 750 g de carbassa 350 g de moniato oli d'oliva... seguir llegint →
oct.
29
Una recepta per llapar-te’n els dits, ràpid, net i fàcil! Tens els ingredients? Doncs seguir els següents passos! (més…)
oct.
22
Un plat per fer com a pica pica o com a plat principal, al vostre gust! Boníssim! (més…)
oct.
15
Aquesta recepta és molt de cada dia... és còmode i ràpida de fer, a més de relativament neta, cosa que s'aprecia molt a la cuina! I a més, com sempre saludable! (més…)
oct.
08
Cuinar amb crancs o altres tipus de crustacis, a vegades sembla quedar només pels més agosarats. Per això us animem a seguir pas a pas aquesta recepta! No té pèrdua! Ingredients per a 4 persones: 12 nècores 3 ous 3 cullerades de farina 2 cullerades de mantega 1 vas... seguir llegint →
oct.
01
El mero es un peix famós per la seva carn fina i suau, i a nivell nutricional, per ser un aliment molt complet. Mediterràniament típic, avui us portem una recepta fàcil però diferent! (més…)
set.
24
El sorell és un peix molt senzill, econòmic i bo. Per això us portem una recepta molt de cada dia. Ràpida de preparar i de pocs maldecaps pels qui no agrada perdre tant de temps cuinant! (més…)
set.
17
Una recepta per a sorprendre, a tu i als teus invitats! Llenguado amb salsa de peu de cabra (comunament conegut com a percebe). (més…)
set.
12
L’arròs és un ingredient molt dinàmic i molt agraït amb el peix: les paelles, l’arròs a la cassola amb peix, arròs de marisc… Aquesta setmana us portem una recepta d’arròs amb... calamars i navalles! Un tot en uno que no falla! (més…)
set.
04
Avui us portem una recepta típica: la sardina en conserva! No és un plat per fer al moment… però val molt la pena! No dubtis a provar-lo! (més…)
ag.
27
La recepta d’avui ha fet unes miques de quilòmetres, marxem dels plats tradicionals per a proposar-vos una recepta japonesa: el Tataki de tonyina! (més…)
ag.
21
No saps què fer per pica-pica? No vols fer res gaire típic? Doncs et donem una idea! Gambes a la gavardina! Els ingredients necessaris per a 4 persones són: 1 kg de gambes 250g de farina de blat 200ml de cervesa 1 ou 1 cullerada de pols de llevat... seguir llegint →
ag.
14
Els musclos són uns grans aliats a la cuina, són molt versàtils i dinàmics, hi ha moltes receptes per llepar se'n els dits: musclos a la marinera, al vapor, amb arròs, a l’escabetx... nosaltres us proposem Musclos amb vinagreta de verdura! (més…)
ag.
08
L'escórpora tradicionalment s’ha fet amb suquet o al forn… per això us portem una recepta no tan tradicional: pastís d'escórpora! És un plat molt familiar i estiuenc, molt gustós, fresquet i perfecte pels nens, ja que no té molta complicació amb les espines! (més…)
ag.
02
Aquesta setmana us portem una recepta digna de restaurant! I per això la llista d’ingredients és més llarga que la de costum, però valdrà la pena! (més…)
jul.
25
El lluç és un peix molt versàtil, us proposem una opció molt saludable i perfecte per fer baixar els excessos de l’estiu. El lluç amb salsa verda és un plat sa, senzill i gens pesat! (més…)
jul.
18
Avui us portem una variant dels típics macarrons amb carn i tomata que tant agraden als nens i nenes. Un plat que també és fàcil, ràpid i que triomfarà entre els més grans i més petits! (més…)
jul.
11
Avui us portem una recepta molt mediterrània… calamars farcits! Però atenció, amb un petit canvi que el diferencia dels calamars farcits tradicionals! Us proposem farcir-los de gambes i albergínies! (més…)
jul.
05
La recepta d’aquesta setmana és perfecte per aquests dinars/sopars d’estiu que s’apropen! Boníssim i ràpid aperitiu, que segur sorprendrà els seus invitats: llagostins amb salsa d'ametlles i cava! (més…)
juny
26
Avui us portem una recepta tradicional del País Basc, és fàcil i ràpid de cuinar. El nom del plat es deu al fet que el besuc s’ha de cuinar en obert i d’esquenes, ho sigui amb la pell avall. (més…)
juny
20
El plat d’aquesta setmana està dedicat a un dels mariscos de temporada... el llamàntol! Porta una mica més de temps preparar-ho… però val la pena! Us convidem a comprovar-ho! (més…)
juny
12
Les navalles a vegades són una mica tramposes, i tot i la senzillesa en cuinar-les, no sempre queden bé… així que avui us portem uns trucs per intentar assegurar la jugada! (més…)
juny
06
Melva amb tomàquet, una recepta ràpida de preparar, sana i boníssima! (més…)
maig
24
Avui us portem una recepta que fa molt per aquesta època… ja ha arribat el temps de terrasseta i sol, doncs què millor que estar amb la família i amics amb un plat com aquest davant? Els ingredients són: 1 ceba de Figueres 1 pebrot verd petit 3 tomàquets de... seguir llegint →
maig
11
La recepta d'aquesta setmana està dedicada a... LA RAJADA! Els ingredients necessaris per a 2 persones són els següents: 2 talls de rajada, sense pell 1 ceba grossa Brou suau o aigua 1 o 2 alls Julivert Pa sec o fregit Pebre vermell dolç Vi ranci Passos: Primerament, fer un... seguir llegint →
abr.
27
El plat d'aquesta setmana està dedicat al... LLENGUADO! Una plat fàcil, bo i per a totes les edats. Per a 4 persones: A la cuina hem de tenir: Quatre llenguados grossos. Un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Sal, llimona, i dues taronges grosses i sucoses. Unes boletes de mantega. Farina.... seguir llegint →
abr.
16
Avui us presentem un guisat tradicional amb el nostre peix del mes, EL RAP! (més…)
març
29
El bacallà el podem menjar de moltes maneres: cru, cuit, fregit, confitat, al forn, en bunyols, croquetes, truites, i normalment agrada gairebé tothom; família, amics, coneguts, companyes, etc.. A més, durant la Quaresma, és tradició el seu consum. (més…)
oct.
24
Engeguem el forn al 200º. Esperem a tenir-lo calent per posar els escamarlans a dins. Posem els escamarlans en una plàtera d'anar al forn. Pelem l'all i el trinxem ben petit junt amb el julivert. Posem l'all i julivert per sobre dels escamarlans, sal i pebre, el conyac i una... seguir llegint →
oct.
24
Primer de tot, hem de fer net els calamars, separarem els tentacles i deixarem que s'eixuguin. Dins d’una paella, hi afegirem dues cullerades d’oli i les escalfarem a foc viu, quan estigui calent, hi posarem els calamars i els deixarem fer durant tres o quatre minuts. Els donarem la volta... seguir llegint →
oct.
24
Salpebrem les supremes de rap i les fiquem a la planxa ben calenta, amb un rajolí d'oli d'oliva. Coem el rap tres minuts per cada cara, i el reservem calent, damunt la planxa apagada. En el moment de muntar el plat, posem l'escalivada, afegim quatre supremes de rap ben repartides,... seguir llegint →
oct.
24
Netejarem el pop i posarem una olla gran amb aigua al foc, quan bulli el submergirem tres vegades dins, i finalment el deixarem que bulli durant uns vint o quaranta minuts segons la mida del pop. Passat aquest temps, el deixarem dins l'olla fins el moment de servir-lo, que ho... seguir llegint →
oct.
14
Per fer els musclos al vapor, poseu en una paella una mica d'aigua, els musclos, el llorer, una mica de sal, pebre i el vi. Ho tapeu i ho deixeu coure durant 4 o 5 minuts a foc fort. Mentrestant, feu l'all i oli de manera tradicional. Per fer la... seguir llegint →